НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 01:35


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Министър Николина Ангелкова получи награда от международното туристическо изложение “Ваканция и СПА Експо”

Министър Николина Ангелкова получи награда от международното туристическо изложение “Ваканция и СПА Експо”

16 Февруари 2018 | 11:54 | Агенция "Фокус"
София. Министърът на туризма Николина Ангелкова получи награда за най-актуална тема в областта на туризма по време на международното изложение „Ваканция и СПА Експо“ - „Дигиталната трансформация в туризма“. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на туризма. Призът се дава за цялостната дейност на Министерството на туризма при прилагане на новите информационни технологии в развитието на сектора. Това стана на церемонията по връчване на ежегодните награди на Международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо“ в вчера вечерта.
"Радвам се да съм сред Вас, 35-ото издание на борсата продължи добрите традиции в България да си дадат среща водещи компании в туризма от нашата страна, Балканския регион и над 20 държави от различни части на света", отбеляза министър Ангелкова.
"Сърдечно благодаря за наградата, тя е високо признание за нашата работа. Убедена съм, че с общите усилия на всички ще затвърдим позицията на страната като водеща туристическа дестинация на международно ниво", добави министърът. Тя припомни, че именно дигитализацията бе основен фокус на международна кръгла маса, организирана от Министерството на туризма, в рамките на календара на Българското председателство на Съвета на ЕС.
"Дигитализацията не е бъдеще, тя вече е настояще за сектора. Международните проучвания показват, че всяко второ пътешествие започва от мобилно устройство", отбеляза министър Ангелкова. Тя заяви, че туризмът има нужда от дългосрочна концепция за дигитализация и с обединени усилия ще я реализираме.
Министър Ангелкова връчи на Република Сърбия наградата за активно национално представяне по време на изложението. За първи път тази година Сърбия участва на “Ваканция и СПА Експо” като страна партньор.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пазарджик: Община Велинград взе участие в международното туристическо изложение „Ваканция и СПА експо“ 2018 в София

Пазарджик: Община Велинград взе участие в международното туристическо изложение „Ваканция и СПА експо“ 2018 в София

16 Февруари 2018 | 09:59 | Агенция "Фокус"
Велинград. Община Велинград взе участие в международното туристическо изложение „Ваканция и СПА експо“ 2018 г. в София, съобщи за Радио „Фокус“ – Пазарджик Бояна Кирилова, експерт в Общината. Според нея щандът на Община Велинград е бил сред най-атрактивните и се е радвал на голямо внимание от посетителите.
„Форматът, в който се провежда туристическото изложение предоставя отлични възможности за професионални срещи и дискусии по актуални проблеми на туризма с представители на Министерство на туризма, общини, браншови организации, туроператори и агенции. СПА столицата на Балканите бе представена на 14 февруари с програма на сцената в Централно фоайе в Интер Експо Център. В нея участие взеха чаровните момичета от Представителен мажоретен състав „Димитър Мечев” и грациозните и атрактивни танцьори от КСТ „Импулс”, които впечатлиха публиката със своите изпълнения и чар“, уточни Кирилова.
Тя добави, че за представянето на Община Велинград като туристическа дестинация, бяха подготвени рекламни материали на значими културно-исторически обекти, туристически обекти и хотели. Представен бе и луксозния каталог, показващ културата, традициите, забележителностите, хотелите и ресторантите в общината. Кметът на Велинград д-р Костадин Коев, зам.-кметът Атанас Палигоров и представители на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите-Велинград и Западни Родопи посрещнаха Министърът на туризма Николина Ангелкова и представители на министерството, които посетиха щанда на Общината. Подготвена бе и изненада – всеки от официалните гости изтегли ваучер с подарък – СПА уикенд за двама.
Албена ЖИЛЕКОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Община Стара Загора: Посланикът на Аржентина Алберто Труеба и министър Николина Ангелкова бяха сред първите гости на щанда на Общината на „Ваканция и Спа Експо“

Община Стара Загора: Посланикът на Аржентина Алберто Труеба и министър Николина Ангелкова бяха сред първите гости на щанда на Общината на „Ваканция и Спа Експо“

15 Февруари 2018 | 17:42 | Агенция "Фокус"
Стара Загора. Посланикът на Аржентина у нас Н.Пр. Алберто Труеба и министърът на туризма Николина Ангелкова бяха едни от първите посетители на изложбения щанд на Община Стара Загора, на най-голямото туристическо изложение в България „Ваканция и СПА Експо“, което се провеждаа в София от 14 до 16 февруари. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. В разположения в зала 3 на Интер Експо център щанд на Туристическия информационен център, разработен заедно с Държавната опера и Регионалния исторически музей те се срещнаха и разговаряха с ресорния зам.-кмет на Стара Загора Красимира Чахова, която ги запозна с годишния календар на събитията в града за 2018 година. Дипломатът е голям почитател на оперното изкуство и вече е посетил Града на липите заедно с дипломатическия корпус миналата година.
Най-атрактивно в обновената визия на старозагорския щанд са представени за посетителите римското мозаечно наследство на Августа Траяна, форумът на „Преблестящия град на траянците…“, който и днес е сцена на спектакли и концерти, както и красивите стенописи в единствения у нас Музей на религиите. Изложените реплики на експонати от фондовете на Регионалния исторически музей – Стара Загора разкриват богатата култура на обитателите на праисторическите селищни могили (VI-III хил.пр.Хр.) в района на града. Атрактивни фотоси представят уникалния за страната ни Археологически музей „Неолитни жилища“, в който са съхранени останките на едни от първите и най-добре запазени жилища в Европа от епохата на ранния неолит (VI хил. пр. Хр.).
Съдържанието се допълва от информационни материали за забележителности, културни маршрути, празници, фестивали и спортни събития; за балнео и СПА туризъм на Старозагорските минерални бани и активен отдих сред природата на Сърнена гора; за настанителна и конферентна база, места за хранене и развлечения.
Министър Ангелкова откри 35-то издание на най-мащабното туристическо изложение в България - Международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо“, която дава възможност за нови контакти, разширяване на мрежата от партньори и клиенти, бизнес срещи с професионалисти от цял свят във всички сектори на туристическия бранш. Всяка година форумът привлича над 350 компании и повече от 20 хил. специалисти и гости, а миналата година отчете 9% ръст на посетителите.
Борсата е част от събитията, които Министерството на туризма организира в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС, и това несъмнено е високо признание за значението ѝ. Ден преди нея се проведе неформалната среща на министрите на туризма от ЕС „Туризъм и икономически растеж“, която беше първа по рода си. Дискусиите заявиха общото им желание заедно да подпомогнат развитието на туризма, който е важен двигател за устойчив икономически растеж в ЕС. На него се падат близо 10 на сто от брутния продукт на Съюза и 12% дял от европейските работни места. В България отрасълът формира около 13% от БВП на страната, подчерта министър Ангелкова при откриването на форума.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: Общината, бизнес и културни институти се представят с общ щанд на „Ваканция и СПА експо”

Кюстендил: Общината, бизнес и културни институти се представят с общ щанд на „Ваканция и СПА експо”

15 Февруари 2018 | 10:07 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Община Кюстендил, бизнес и културни институти се представят с общ щанд на „Ваканция и СПА експо”. Това каза пред Радио „Фокус” – Кюстендил Ива Брусарска, главен експерт „Маркетинг” в отдел „Туризъм” към Община Кюстендил. По думите й по този начин се обединяват усилията на администрацията, на бизнеса и на културните институти в посока привличане на туристи. „Това е една платформа, която привлича над 350 компании и повече от 20 хил. специалисти и гости от 22 различни страни”, каза Ива Брусарска. Профилът на участниците включва туроператори и туристически агенции, хотели, балнеологични курорти и спа центрове, общини, национални и регионални туристически сдружения, пътнически агенции и авиокомпании, професионални учебни заведения, софтуерни и други свързани с туристическия бизнес компании.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Най-голямото туристическо изложение в България „Ваканция и спа Експо“ събира над 20 хил. гости от 22 страни (ОБЗОР)

Най-голямото туристическо изложение в България „Ваканция и спа Експо“ събира над 20 хил. гости от 22 страни (ОБЗОР)

15 Февруари 2018 | 02:35 | Агенция "Фокус"
София. Министърът на туризма Николина Ангелкова откри 35-ото издание на най-мащабното туристическо изложение в България - Международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо“. Форумът се провежда от 14 до 16 февруари 2018 г. в столичния Интер Експо център под патронажа на Министерството на туризма и в партньорство със Столичната община и браншовите организации. Всяка година изложението привлича над 350 компании и повече от 20 хил. специалисти и гости от 22 различни страни.
„За мен е огромна чест и удоволствие за 35-и пореден път да открием „Ваканция и спа Експо“ особено сега, по време на Българското председателство на Съвета на ЕС. Това е огромна чест, привилегия и доверие за това, че имаме такава международна борса и в София, която Министерството на туризма ще продължи да подкрепя и да надгражда. За първи път имаме и държава партньор – Сърбия, на която искам най-сърдечно да благодаря за доверието“, каза още Ангелкова.
Ден преди това се проведе неформалната среща на министрите на туризма от ЕС „Туризъм и икономически растеж“, която беше първа по рода си. „Дискусиите заявиха общото желание заедно да подпомогнем развитието на туризма, който е важен двигател за устойчив икономически растеж в ЕС. На него се падат близо 10 на сто от брутния продукт на Съюза и 12% дял от европейските работни места, а в България отрасълът формира около 13% от БВП на страната. Това ни нарежда на едни от водещите места в Европа като предпочитана дестинация за туризъм, което ни прави още по-отговорни и ни задължава да предлагаме още по-качествен туристически продукт. Затова правителството и бизнеса продължаваме да разработваме политиките, които да доведат до повишаването на това качество, и България да се позиционира във високия клас туризъм, защото заслужава това“, коментира министър Ангелкова.
Цветилена СИМЕОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Най-голямото туристическо изложение в България „Ваканция и спа Експо“ събира над 20 хил. гости от 22 страни (ОБЗОР)

Най-голямото туристическо изложение в България „Ваканция и спа Експо“ събира над 20 хил. гости от 22 страни (ОБЗОР)

14 Февруари 2018 | 21:31 | Агенция "Фокус"
София. Министърът на туризма Николина Ангелкова откри 35-ото издание на най-мащабното туристическо изложение в България - Международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо“. Форумът се провежда от 14 до 16 февруари 2018 г. в столичния Интер Експо център под патронажа на Министерството на туризма и в партньорство със Столичната община и браншовите организации. Всяка година изложението привлича над 350 компании и повече от 20 хил. специалисти и гости от 22 различни страни.
„За мен е огромна чест и удоволствие за 35-и пореден път да открием „Ваканция и спа Експо“ особено сега, по време на Българското председателство на Съвета на ЕС. Това е огромна чест, привилегия и доверие за това, че имаме такава международна борса и в София, която Министерството на туризма ще продължи да подкрепя и да надгражда. За първи път имаме и държава партньор – Сърбия, на която искам най-сърдечно да благодаря за доверието“, каза още Ангелкова.
Ден преди това се проведе неформалната среща на министрите на туризма от ЕС „Туризъм и икономически растеж“, която беше първа по рода си. „Дискусиите заявиха общото желание заедно да подпомогнем развитието на туризма, който е важен двигател за устойчив икономически растеж в ЕС. На него се падат близо 10 на сто от брутния продукт на Съюза и 12% дял от европейските работни места, а в България отрасълът формира около 13% от БВП на страната. Това ни нарежда на едни от водещите места в Европа като предпочитана дестинация за туризъм, което ни прави още по-отговорни и ни задължава да предлагаме още по-качествен туристически продукт. Затова правителството и бизнеса продължаваме да разработваме политиките, които да доведат до повишаването на това качество, и България да се позиционира във високия клас туризъм, защото заслужава това“, коментира министър Ангелкова.
Цветилена СИМЕОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Срещу посолството на САЩ в Турция е открит огън. 20 август 2018 година
Срещу посолството на САЩ в Турция е открит огън. 20 август 2018 година

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.