НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 09:54


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

АПИ: Отпада ограничението за движение на МПС над 12 т през прохода Превала

АПИ: Отпада ограничението за движение на МПС над 12 т през прохода Превала

13 Февруари 2018 | 16:15 | Агенция "Фокус"
Смолян. Отпада ограничението за движение на МПС над 12 т през прохода Превала. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Николай Мелемов, кмет на Смолян: Обстановката в общината е нормализирана, навсякъде електрозахранването е възстановено след обилния снеговалеж през почивните дни

Николай Мелемов, кмет на Смолян: Обстановката в общината е нормализирана, навсякъде електрозахранването е възстановено след обилния снеговалеж през почивните дни

13 Февруари 2018 | 10:13 | Агенция "Фокус"
Смолян. Обстановката в община Смолян е нормализирана, електрозахранването е възстановено навсякъде след обилния снеговалеж през почивните дни. Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ кметът на Смолян Николай Мелемов. Той добави, че към момента всички пътища са почистени и проходими и няма затруднения при придвижването. „Причината за аварията отново са паднали дървета и скъсани жици, но електроразпределителното дружество се справиха със ситуацията и вече всичко е нормално. В подобни ситуации ние имаме готовност, като въпросът с паднали дървета отдавна е коментиран от нас. Беше взето решение от Министерски съвет да бъдат увеличени и уширени трасетата, но въпреки това, когато падне по сериозен сняг, винаги се чупят и падат дървета“, обясни Николай Мелемов.
Той коментира и културните прояви, които предстоят през месец февруари в община Смолян, както и инициативата „Да покажем красотите на Община Смолян в календар“, която има за цел да направи съпричастни гражданите към живота на Общината чрез интересни фотографии, които на по-късен етап ще бъдат избрани най-добрите дванадесет от тях за календара на Общината.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Недялко Славов, областен управител на Смолян: Няколко малки села в общините Смолян и Баните все още са без ток заради прекъснати електропроводи

Недялко Славов, областен управител на Смолян: Няколко малки села в общините Смолян и Баните все още са без ток заради прекъснати електропроводи

12 Февруари 2018 | 11:08 | Агенция "Фокус"
Смолян. Няколко малки населени места в общините Смолян и Баните все още са без ток заради прекъснати електропроводи вследствие на мокрия сняг, който валя в област Смолян през почивните дни. Това каза за Радио „Фокус“ – Смолян областният управител на Смолян Недялко Славов. Той подчерта, че имат уверение от електроразпределителното дружество, че до края на деня ще бъде възстановено електрозахранването във всички населени места в областта. Няма непроходими пътища в региона, остават само ограниченията за товарните автомобили през прохода Превала и по направленията Доспат – Батак и Борино – Доспат. По думите му още през вчерашния ден електрозахранването в община Неделино е възстановено. "Там проблемите са били заради обилен дъжд, а в останалата част на област Смолян прекъсването на електрозахранването е заради мокрия и тежък сняг", каза още Недялко Славов.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Смолян: Остава в сила ограничението за движение с вериги през прохода Превала

Смолян: Остава в сила ограничението за движение с вериги през прохода Превала

12 Февруари 2018 | 09:20 | Агенция "Фокус"
Смолян. Проходими при зимни условия са пътищата в област Смолян, съобщи за Радио „Фокус“ – Смолян дежурният в Областно пътно управление – Смолян. Времето е облачно, без валежи. Пътните настилки по републиканските направления са заснежени, но наличната техника е на терен и настилките се почистват, опесъчават и осоляват. Остава в сила ограничението за движение на автомобилите с вериги през прохода Превала. През прохода Превала и направленията Батак – Доспат и Девин – Тешел – Борино – Доспат до границата с ОПУ – Благоевград товарните автомобили трябва да са без ремаркета и полуремаркета. По пътя Михалково – Кричим, заради срутище възникнало в събота, движението се осъществява двупосочно в едната лента. От Пътната служба апелират към водачите да се движат с повишено внимание по пътищата в областта заради снега и с автомобили подготвени за движение при зимни условия. През нощта не са постъпвали сигнали за инциденти по пътищата в региона.
Поради стеснен габарит на пътя през целия зимен сезон остава в сила ограничението за движение за МПС над 12 тона без ремаркета и полуремаркета по пътя Лъки – Рожен. Движението по пътя с. Арда – с. Горна Арда остава ограничено за МПС с тегло над 10 т, поради пропадане и стеснение на една от пътните ленти. Заради пропадане на каменна подпорна стена движението между селата Кошница и Могилица се осъществява в едната лента. И двата участъка са обозначени с пътни знаци.
В Смолян автомобилният трафик е с обичайната си интензивност за първия работен ден от седмицата. Пътните настилки по централните улици са почистени и обработени с пясък и сол. По второстепенните улици настилките са заснежени. По-натоварено е движението на автомобили по централния бул. „България“, прилежащите към него улици и кръстовища и входно-изходните артерии на града.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Смолян: Отпада ограничението за движение на МПС над 12 т през проход Печинско

Смолян: Отпада ограничението за движение на МПС над 12 т през проход Печинско

11 Февруари 2018 | 20:40 | Агенция "Фокус"
Смолян. Отпада ограничението за движение на МПС над 12 т през проход Печинско. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Снегът се завърна (ОБЗОР III)

Снегът се завърна (ОБЗОР III)

11 Февруари 2018 | 19:59 | Агенция "Фокус"
София. Снегът се завърна и зимата отново напомни за себе си. В 22 области в страната бе обявен жълт код за силен вятър и обилни снеговалежи. Над 600 машини почистваха републиканските пътища в районите с по-обилни валежи. Най-много техника работи в Североизточна България - в областите Шумен, Варна, Добрич и Силистра, както и в Родопите - в областите Смолян, Пазарджик и Кърджали. Заради снеговалежите бяха въведени ограничения по редица пътни направления в страната, но по информация на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ситуацията по пътищата вече е овладяна. "Факт, зимата е сравнително мека, но усилията, които полагат колегите от Агенция "Пътна инфраструктура" и пътноподдържащите фирми, мисля, че дават резултати“, каза той, като отбеляза, че на много места в страната периодично са били затваряни отделни отсечки, за да може по-ефективно и по-бързо да се извършва снегопочистването и да не се стига до кризисни ситуации.
Влошената метеорологична обстановка все пак доведе до няколко пътни инцидента в страната. Петима души пострадаха при катастрофа на 21 км на АМ „Тракия“ в посока София тази сутрин, а аварирал ТИР на пътя Силистра-Добрич затрудни движението в района. По-късно през деня тежкотоварен автомобил аварира и в участъка между Ботевград и Мездра на главен път Е-79, където също трафикът бе затруднен. От Агенция „Пътна инфраструктура“ предупреждиха шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. От там напомнят, че блокирането на движението от автомобили, които не са с подходящи гуми, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел.: 0700 130 20 в АПИ.
Заради силния вятър и снеговалежа за няколко часа без ток останаха около 300 абоната в област Монтана. Проблеми с електрозахранването имаше и в няколко населени места в община Смолян, в квартал в Неделино и в кърджалийското село Звиница. В област Кърджали, където снеговалежът е бил значителен, по информация на областния управител Никола Чанев обстановката се нормализира и няма затворени пътища.
По данни на НИМХ през нощта валежите постепенно ще спират. Утре в много райони ще е почти тихо. Облачността ще е значителна, но ще е почти без валежи. Минималните температури ще бъдат между минус 4° и 1°, а максималните между 3° и 8°. Валежи от сняг се очаква отново в средата на следващата седмица.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Никола Чанев, областен управител: Обстановката в област Кърджали се нормализира – снеговалежите спират, пътищата са разчистени и няма населени места без ток

Никола Чанев, областен управител: Обстановката в област Кърджали се нормализира – снеговалежите спират, пътищата са разчистени и няма населени места без ток

11 Февруари 2018 | 19:35 | Агенция "Фокус"
Кърджали. Обстановката в област Кърджали се нормализира. Снеговалежите навсякъде спират, поне в община Кърджали е така. Няма снеговалежи и пътищата са добре почистени. Това каза за Агенция „Фокус“ областният управител на Кърджали Никола Чанев във връзка с обилните снеговалежи в областта. „В момента няма населени места без ток. Снощи едно немалко село – Звиница, е било без електричество от 19.30 часа до сутринта. Вече е възстановено електроподаването. Около село Островица, на стария път за Маказа, в община Кирково, имахме доста паднали акации, но към 15.30-16.00 часа пътят беше отворен и разчистен от екипи на Горското, на ПБЗН, на АПИ и на снегопочистващите фирми“, обясни Чанев. По думите му в община Ардино са били най-силните снеговалежи, но няма затворени пътища. „Нямаме информация за села, до които няма достъп на този етап“, добави още областният управител на Кърджали.
Люба АЛЕКСИЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Николай Нанков: Ситуацията по пътищата в страната след снеговалежа е овладяна

Министър Николай Нанков: Ситуацията по пътищата в страната след снеговалежа е овладяна

11 Февруари 2018 | 18:29 | Агенция "Фокус"
София. Ситуацията по пътищата в страната след снеговалежа е овладяна. Това каза в предаването "Хора, пътища, автомобили" на БНР министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. "Факт, зимата е сравнително мека, но усилията, които полагат колегите от Агенция "Пътна инфраструктура" и пътноподдържащите фирми, мисля, че дават резултати. Ситуацията е овладяна с политиката, която провеждаме не само тази година, а и миналата. Затварянето на отделни отсечки, тогава, когато имаме наистина тежка и кризисна ситуация, за да може по-ефективно, по-бързо да се извършва снегопочистването, се затваря за тежки автомобили, както снощи например прохода Предела, Рожен, Петрохан, а и конкретни отсечки", посочи министър Нанков. "Днес в Североизточна България, Шуменско основно, имахме затруднена обстановка, отново за по час, два бяха затваряни третокласни пътища в Шуменска област, второкласният път Силистра, Добричко, по половин час, но с единствената цел да се извърши качествено, бързо снегопочистване", допълни той.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: Възстановено е движението по път III-6072 Кръвеник – Априлци

АПИ: Възстановено е движението по път III-6072 Кръвеник – Априлци

11 Февруари 2018 | 18:24 | Агенция "Фокус"
Габрово. Възстановено е движението по път III-6072 Кръвеник – Априлци. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Смолян: Отпада ограничението за МПС над 12 т. по пътя Девин – Михалково

Смолян: Отпада ограничението за МПС над 12 т. по пътя Девин – Михалково

11 Февруари 2018 | 18:21 | Агенция "Фокус"
Смолян. Отпада ограничението за МПС над 12 т. по път III-866 Девин – Михалково. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пазарджик: Натоварено е движението по пътя Пазарджик-Пловдив

Пазарджик: Натоварено е движението по пътя Пазарджик-Пловдив

11 Февруари 2018 | 17:57 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. Натоварено е движението по пътя Пазарджик-Пловдив, предаде репортер на Радио "Фокус" – Пазарджик. Движат се и много товарни автомобили в двете посоки. Пътните настилки са мокри, на места - с условия за аквапланинг. Патрул на "Пътна полиция" е разположен на разклона за село Мало Конаре. Въведени са скоростни ограничения по трасето.
Албена ЖИЛЕКОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Актуална пътна обстановка към 17.30 часа

Актуална пътна обстановка към 17.30 часа

11 Февруари 2018 | 17:41 | Агенция "Фокус"
София. Температурите са в интервала от – 6° до +7°. Времето над по-голямата част от страната е облачно.
Слаб до умерен вятър духа в Бургас, Варна, Велико Търново, Добрич, Кюстендил, Кърджали, Пазарджик, Разград, Силистра, Сливен, Смолян, Шумен и Ямбол. Дъжд в вали в областите Кърджали и Хасково, както и в района на Предел, Сандански и Катунци /обл. Благоевград/, Карлово и Асеновград /обл. Пловдив/, Нова Загора /обл. Сливен/, Раднево, Гълъбово, Средец и Чирпан /обл. Стара Загора/. Сняг вали в областите Варна, Кърджали, Силистра и Разград, както и в района на проход „Предел“, Баня, Черна Места, Голешево, ГКПП „Лисичково“ /обл. Благоевград/, Прилеп, Руен и Босна /обл. Бургас/, Мездра, Роман и Враца /обл. Враца/, Шабла и Каварна /обл. Добрич/, Пещера и Мало Конаре /обл. Пазарджик/, Лъки, Студенец, Паничково /обл. Пловдив/, гр. Русе /обл. Русе/, Етрополе, Гълъбец и Скравена /обл. София/, Главан /Стара Загора/, Попово и Антоново /обл. Търговище/. Пътните настилки са предимно мокри, заснежени, а по високите и усойни места частично заледени и обработени. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Намалена видимост поради мъгла:
- до 100 м. в района на Витиня, Ечемишка, Своге и Миланово /обл. София/.
- до 150 м. в района на Ловеч и Дойренци /обл. Ловеч/, Тополовград /обл. Хасково/
ІІ. Състояние на автомагистралите:
АМ „Тракия“:
Област София: Ограничено е движението по пътната връзка София-Костенец на пътен възел „Мухово“ на АМ „Тракия“ при км 46 в посока гр. Костенец и гр. Ихтиман поради ремонтни дейности.
Обходни маршрути:
- за направлението София – Костенец през пътен възел „Ихтиман“ при км 34+000.
- за направленията Ихтиман – Пловдив и Костенец – Пловдив през пътен възел „Церово“ при км 69+167. Движението по АМ „Тракия“ в посоките София – Бургас и обратно е без ограничения. През пътния възел може да се минава идвайки от Бургас в посока гр. Костенец и гр. Ихтиман. Срок до 30.04.2018 г.
АМ „Хемус“: няма ограничения.
АМ „Струма“: няма ограничения.
АМ „Марица“: няма ограничения.
АМ „Черно море“: няма ограничения.
АМ „Люлин“: няма ограничения.
ІІI. Въведени ограничения по основните пътни направления:
1. Проходи:
- „Върбишки” - затворен за всички МПС. Срок: целогодишно;
- „Златишки” - затворен за всички МПС. Срок: целогодишно;
- „Айтоски” - отворен за всички МПС;
- „Котленски” - отворен за всички МПС;
- „Обзорски” - отворен за всички МПС;
- „Предел” - отворен за всички МПС;
- „Републиката“ - отворен за всички МПС;
- „Ришки” - отворен за всички МПС;
- „Рожен” - отворен за всички МПС;
- „Вратник” - забранен за МПС над 10 т. Срок: целогодишно;
- „Дюлински” - забранен за МПС над 3,5 т. Срок: целогодишно;
- „Пампорово” - забранен за МПС над 3,5 т. Срок: целогодишно;
- „Петрохан” - забранен за МПС над 12 т;
- „Печинско” - забранен за МПС над 12 т;
- „Превала” - задължително с вериги, забранен за МПС над 12 т;
- „Твърдишки” - забранен за МПС над 10 т. Срок: целогодишно;
- „Троянски” - забранен за МПС над 12 т;
- „Шипка” - забранено е движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4. Срок: целогодишно.
ІV. Състояние на републиканската пътна мрежа:
Ограничения в движението на МПС по първокласната пътна мрежа:
- път I-1 /Е79/ Граница Румъния-Видин-Монтана-Враца-София-Благоевград-Кулата-граница Гърция:
Област Монтана: при км 121+919 се забранява влизането в с. Сумер на тежкотоварни превозни средства над 10 т. по общински път „пътна връзка за с. Сумер”. Движението на МПС при км 120+390 от Монтана посока Вършец се отклонява по път ІІІ-1621 Сумер-Вършец. Срок до 18.11.2018 г.;
Област София: Забранено е движението на всички МПС в участъка Жерково-Елешница от км 224+600 до км 229+700 поради намален габарит на пътното платно. Срок 01.09.2018 г.;
от км 276+162 /Александров мост/ до км 282+485 до г-ца с област Перник – забранено движението на товарни МПС над 12 т. Срок до 13.09.2018 г.; въведено е реверсивно движение по път I-1 София – Перник в участъците от км 276+162 /Александров мост/ до км 277+610 /начало четири лентов път/ и от км 278+910 /край четири лентов път/ до км 282+038 /бензиностанция „Лукойл“/ както следва:
- всяка неделя, както и в последния почивен /празничен/ ден, от 10:00 ч. до 18:00 ч.: две ленти за движение в посока влизане в София и една лента за движение в посока изход от София
През останалото време от седмицата остава в сила постоянната организация на движение, която осигурява две ленти в посока изход от София и една лента в посока София. Срок до 31.03.2018 г.
Област Перник: ограничено е движението за тежкотоварни автомобили с тегло над 15 т в участъка от пътен възел „Даскалово“ посока Владая. Участъкът с ограничение за територията на ОПУ-Перник е от км 282+485 (граница ОПУ София) до км 287+183 (п.в. „Даскалово“); от км 276+162 /Александров мост/ до км 282+485 до г-ца с област Перник – забранено движението на товарни МПС над 15 т.; Срок 13.09.2018 г.; въведено е реверсивно движение по път I-1 София – Перник в участъците от км 285+660 /кръстовище Драгичево/ до км 286+847 /бензиностанция „Петрол“/ както следва:
- всеки петък, както и в последния работен ден преди празници, от 12:00 ч. до 20:00 ч., и в първия почивен /празничен/ ден от 08:00 ч. до 14:00 ч.: две ленти в посока Перник и една лента в посока София
През останалото време от седмицата остава в сила постоянната организация на движение, която осигурява две ленти в посока влизане в София и една лента в посока изход от София.
По преценка на директорите на ОПУ, съобразно метеорологичните условия и пътната обстановка, реверсивното движение може да бъде отменено или цитираните часови периоди да бъдат променяни; Срок до 31.03.2018 г.
- път І-2 Граница Румъния-Русе-Цар Калоян-Разград-Шумен-Девня-Варна: няма ограничения.
- път І-3 Гара Бяла-Плевен-Луковит-Коритна-Ябланица-Ботевград:
Област София: Правец-с.Разлив-Трудовец-Ботевград – забранено движението на МПС над 12 т в участъка от км 193+345 /отклонение за п.в. „Правец”/ до км 204+200 /заустване в път І-1 Видин-Враца-Ботевград/. Обходен маршрут: АМ „Хемус” /за п.в. „Правец”/-път ІІ-17 (Мездра-Ботевград)-п.в. І-3-п.в. „Ботевград” на АМ „Хемус” и обратно. Срок до 30.09.2018 г.
- път І-4 Коритна-Български Извор-Микре-Севлиево-В. Търново-Омуртаг-Търговище-Шумен: няма ограничения.
- път І-5 Русе-В.Търново-Шипка-Стара Загора-Хасково-Кърджали-Маказа-граница Гърция:
Област Кърджали: Черноочене-Кърджали – ограничено е движението на МПС над 15 т. Срок до 21.12.2018 г.
Обходен маршрут: път І-5-път ІІІ-505 /с. Манастир/-път ІІІ-507-Г. Войводино-Мост- Чифлик-Кърджали.; Надлез Кирково - ГКПП „Маказа“ – ограничено движението на МПС над 3,5 т. Срок до 21.12.2018 г.
- път І-6 Граница Македония-Гърляно-Кюстендил-Перник-София-Пирдоп-Карлово-Сливен-Карнобат-Бургас:
Област Перник: Движение в една лента от км 78+500 до км 79+500 поради аварийни дейности. Движението се осъществява в активната лента посока Радомир – Перник и е регулирано с пътни знаци. Срок до 31.03.2018 г.
- път І-7 Граница Румъния-Силистра-Дулово-Преслав-Върбишки проход-Петолъчката-Елхово-Лесово-граница Турция: няма ограничения.
- път І-8 Граница Сърбия-Драгоман-София-Ихтиман-Пазарджик-Пловдив-Хасково-Капитан Андреево-граница Турция:
Област София: Вакарел-Ихтиман от км 110+700 до км 118+800 – ограничено движение за всички МПС, поради намален габарит на пътното тяло. Поставена е необходимата сигнализация указваща забраната. Срок до 30.09.2018 г.;
Област Хасково: от км 370+500 до км 377+900 в участъка гр. Свиленград-Капитан Андреево – затворен за движение на МПС, поради пропадане на насип. Обходен маршрут: гр. Свиленград-п.в. „Свиленград”-АМ „Марица”-п.в. „Капитан Андреево“-с. Капитан Андреево.
- път І-9 граница Румъния-Дуранкулак-Балчик-Варна-Бургас-Звездец-Малко Търново-граница Турция:
Област Варна: Кранево-Варна при км 83+100 – ограничено движение на МПС над 10 т. Обходен маршрут: Кичево-Оброчище. Срок до 28.02.2018 г.;
Област Бургас: Движението по път I-9 Бургас – Слънчев бряг в участъка обход на гр. Ахелой се осъществява с повишено внимание спрямо поставената вертикална сигнализация поради обезопасяване на движението в следствие на ремонтни дейности. Срок до 30.10.2018 г.
ІV. Състояние на републиканската пътна мрежа:
1. Ремонтни дейности и временна организация на движението /ВОД/:
ОПУ-Благоевград:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: няма ограничения.
ОПУ-Бургас:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
Път II-99: Движението по път II-99 Крайморие – Караагач от км 0+000 до км 49+000 се осъществява с повишено внимание поради аварийно запълване на появили се деформации на пътната настилка със студена смес. Сигнализирано с пътни знаци. Срок до 12.02.2018 г.
Път III-908: Движението по път III-908 Варовник – Вълчаново ханче от км 20+000 до 39+200 е ограничено на МПС над 10 т. поради стесняване на пътното платно. Срок до 31.12.2018 г;
Път III-908: Движението по път ІІІ-908 от разклона за с. Варовник до кръстовището с път II-79 от км 22+400 до км 39+300 е ограничено за МПС над 10 т поради намален габарит на пътното тяло. Срок до 31.12.2018 г;
Път III-992: Движението по път III-992 Парк Росенец – Ясна поляна от км 0+000 до км 20+000 се осъществява с повишено внимание поради аварийно запълване на появили се деформации на пътната настилка със студена смес. Сигнализирано с пътни знаци. Срок до 12.02.2018 г.
Път III-7306: Движението по път ІІІ-7306 Черница – Сунгурларе – Чубра е ограничено за МПС над 10 т поради намален габарит на пътното тяло. Срок 31.12.2018 г.
ОПУ-Варна:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: няма ограничения.
ОПУ-В. Търново:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
Път III-407: Движението по път ІІІ-407 Лозен – Полски Тръмбеш е ограничено за движението на МПС с обща маса над 12 т поради намален габарит на пътното тяло. Срок до 05.07.2018 г.
Обходен маршрут: Лозен – Драганово – Янтра – Поликраище – Полски Тръмбеш;
Път III-551: Движението по път ІІІ-551 Дебелец – Средни колиби – Елена е ограничено за МПС над 10 т поради намален габарит на пътното тяло.
Обходен маршрут: Дебелец – В. Търново – Лясковски кантон – Миндя – Елена и обратно. Срок до 05.07.2018 г.
Път III-4073: Движението по път ІІІ-4073 Царски извор – Драганово от км 0+000 до км 5+500 е ограничено поради свлачище.
Обходен маршрут: Царски извор – Сушица – Драганово и обратно. Срок целогодишно.
Път III-4082: Движението по път ІІІ-4082 Чешма – Кесарево е ограничено за МПС над 3,5 т поради намален габарит на пътното тяло. Срок до 05.07.2018 г.
Обходен маршрут: Чешма – Сливовица – Горско Ново село – Джулюница – Кесарево.
ОПУ-Видин:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
Път III-1411: Движението по път III-1411 с. Слана Бара – Видин при км 24+990 е ограничено за МПС над 5 т поради компрометирано експлоатационно състояние на мост.
Обходен маршрут: Видин – път II-14 до пътно кръстовище на км 3+217 през с. Слана Бара до път III-1411. Срок до 31.01.2018 г.
ОПУ-Враца:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
Път II-11: Движението по път ІІ-11 Оряхово – Лесковец – граница с област Плевен от км 118+000 до км 119+000 е ограничено за МПС над 3.5 т. поради свлачищни процеси и деформации в асфалтовата настилка.
Обходен маршрут: Оряхово – Селановци /път ІІІ-306/ Галово – Остров /пътища ІV-ти клас/-път ІІ-11-граница Плевен. Срок 31.03.2018 г.
Път ІІІ-161: Движението по път ІІІ-161 Ребърково – Люти дол от км 0+000 до км 8+700 се осъществява при стеснение в двете посоки и ограничение за движението на МПС над 10 т от км 0+000 до км 5+900 и над 3,5 т от км 5+900 до км 8+700, поради свлачищни процеси. Срок 31.03.2018 г.
Път III-308: Движението по път ІІІ-308 Своде – Караш – Хубавене – Роман в участъка от село Караш до село Хубавене е ограничено поради свлачище от км 25+000 до км 25+200. Срок 31.03.2018 г.
Обходен маршрут: Роман – Ябланица – Осикова Лъкавица – Правешка Лъкавица – Караш за пътуващите от Роман за Караш. Ябланица – Роман – Хубавене за пътуващите от София и Ловеч.
Път III-1002: Движението по път III-1002 Враца-Леденика се осъществява при стесняване на една от лентите за движение:
- От км 5+150 до км 5+200 – стесняване лявата лента за движение поради деформация на пътната настилка. Срок до 31.03.2018 г.
- От км 12+150 до км 12+200 – стесняване на дясната лента за движение поради възникнали свлачищни процеси. Срок до 31.03.2018 г.
ОПУ-Габрово:
Временно са въведени следните ограничения за движението на МПС:
Път III-403: Движението по път III-403 с. Кормянско – с. Малък Вършец при км 10+080 е ограничено за МПС с ширина, включително на товара, по-голяма от 3,30 м поради стеснен участък при мост над р. Крапец. Сигнализирано е с пътен знак В15.
Обходен маршрут: за МПС над 3,30 м по път III-401 Граница Ловеч - /Кормянско – Малък Вършец/ - при км 46+800 по общински път до III-403 в с. Малък Вършец. Срок до 31.03.2018 г.
Път III-3011: Движението по път III-3011 Крамолин – В. Търново от км 22+129 до км 28+380 е ограничено за МПС над 10 т поради намален габарит на пътното тяло при км 26+444. Срок до 30.06.2018 г.
Път III-5004: Движението по път III-5004 Граница В. Търново – Дряново – Габрово – граница Ст. Загора от км 10+940 до км 11+550 съвпадащ с ул. Малина в гр. Габрово е ограничено поради извършване на строителни дейности.
Обходен маршрут: за квартал Чехлевци: по път III-5004, път II-44, път III-4404. Поставена е необходимата сигнализация. Срок до 31.08.2018 г.
ОПУ-Добрич:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: няма ограничения.
ОПУ-Кюстендил:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
Път ІІІ-6222: Движението по път ІІІ-6222 Смоличано – Пелатиково от км 10+000 до км 14+000 е ограничено поради пропадане на част от пътното платно при км 10+650, км 11+720, км 12+830 и км 13+360. Срок до 31.03.2018 г.
ОПУ-Кърджали:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
Път III-5009: Движението по път ІІІ-5009 Зорница – Бели пласт – Стремци – Черноочене – Кърджали е ограничено за МПС над 12 т.
Обходен маршрут: по път I-5 Хасково – Кърджали и път III-507 Кърджали – Мост през с. Мост. Срок до 21.12.2018 г.
ОПУ-Ловеч:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
Път III-3505: Движението по път III-3505 Казачево – Стефаново от км 0+000 до км 8+500 е ограничено за МПС над 12 т поради пропадане на тротоар и подпорна стена при км 1+250 в с. Казачево, където има и стесняване на едната лента за движение. Водачите да се движат със съобразена скорост и повишено внимание. Срок до 30.04.2018 г.
ОПУ-Монтана:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
Път II-81: Движението път ІІ-81 Берковица – Монтана от км 86+200 до км 97+800 се осъществява в една лента поради аварийно запълване на появили се деформации на пътната настилка със студена смес. Срок до 31.01.2018 г.
Път ІІІ-112: Движението по път ІІІ-112 Дъбова Махала – Смирненски – Славотин – Студено Буче – Монтана е ограничено за МПС над 12 т поради изпълнение на строително-монтажни работи. Останалите автомобили да се придвижват с повишено внимание. Срок до 31.03.2018 г.
Път III-8104: Движението по път ІІІ-8104 Замфирово – Пърличево от км 7+000 до км 7+700 е ограничено за МПС над 12 т поради пропадане на част от едната лента и банкета. Движението се осъществява двупосочно в една лента. Скоростта на движение е ограничена до 50 км/ч и е сигнализирано с пътни знаци. Срок до 31.03.2018 г.
ОПУ-Пазарджик:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
Път II-37: Ограничено движение по път II-37 Батак – Доспат за МПС над 12 т. поради снегопочистване.
Път III-842: Движението по път по път III-842 Юндола – Белово е ограничено за МПС над 12 т. с ремаркета и полуремаркета.
Обходен маршрут: Белово-Варвара-Велинград-Юндола.
Път III-3704: Движението по път III-3704 Пазарджик – Ветрен при км 11+485 в с. Бошуля е ограничено за МПС над 10 т.
Обходен маршрут: гр. Пазарджик, път I-8 с. Звъничево – Септемврийски ханчета, път III-8402 гр. Септември, кръгово кръстовище с път III-3704 с. Бошуля. Срок до 18.09.2018 г.
ОПУ-Перник:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
Път ІІІ-637: Движението по път ІІІ-637 от с. Мрамор до разклон за с. Лева река е ограничено за МПС над 10 т. Срок до 31.03.2018 г.
ОПУ-Плевен:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
Път III-118: Движението по път ІІІ-118 в чертите на гр. Долна Митрополия от км 23+057 до км 24+038 е ограничено за всички МПС, поради ремонтни дейности.
Обходен маршрут: през съседни улици в града, съгласно поставената вертикална сигнализация. Срок – целогодишно.
Път ІІІ-301: Движението по път III-301 край регулация с. Козар Белене – начало регулация гр. Левски от км 1+750 до км 5+753 е ограничено за МПС общо тегло над 7 т.
Обходен маршрут: път III-303 Българене – Малчика – Аспарухово – Левски. Срок – целогодишно.
Път ІІІ-304: Движението по път III-304 Изгрев – Трънчовица – Бацова махала – Новачене – Дебово от км 0+030 до км 24+650 е ограничено транзитното движение на МПС над 15 т.
Обходен маршрут: по път ІІ-34 Плевен – Никопол. Срок – целогодишно.
Път III-3004: Движението по път III-3004 в гр. Долна Митрополия от км 6+199 до км 8+027 е ограничено за всички МПС поради подмяна на ВИК мрежа.
Обходен маршрут: по сигнализирана вътрешна улична мрежа в гр. Д. Митрополия. Срок до 28.02.2018 г.
Път ІІІ-3004: Движението по път III-3004 Опанец – Долна Митрополия от км 0+000 до км 6+125 в района на с. Опанец е ограничено транзитно движение на МПС над 3.5 т.
Обходен маршрут: по път І-3 Бяла – Плевен – Ботевград (от п.в. "КАТ" на км 88+973 към п.в. на км 95+099). Срок – целогодишно.
Път ІІІ-3005: Движението по път III-3005 Ясен – Търнене – Градина в района на с. Ясен от км 1+793 до км 4+223 е ограничено за движение на МПС над 3.5 т, осигурен е сигнализиран обходен маршрут; Срок – целогодишно.
Път ІІІ-3005: Движението по път III-3005 Ясен – Търнене – Градина – Петърница – Бъркач – Беглеж, в района на с. Беглеж от км 21+062 до км 27+123 е ограничено за МПС над 8 т.
Обходен маршрут: път ІІІ-3502 Брестовец – Горталово – Беглеж – Бежаново – Ъглен. Срок – целогодишно.
Път ІІІ-3006: Движението по път III-3006 Радомирци – Рупци – Червен бряг от км 8+904 до км 9+221 в участъка на свлачище в землището на гр. Червен бряг е ограничено за МПС над 12 т.
Обходен маршрут: по път І-3 до гр. Луковит, кръстовище с път ІІІ-306, дясно, до гр. Червен бряг и обратно. Срок – целогодишно.
ОПУ-Пловдив:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
Път II-86: Движението по път II-86 Асеновград – Нареченски бани е ограничено за МПС с височина над 4 м. през тунелите.
Обходен маршрут: път III-866 Кричим – Девин.
Път ІІІ-667: Движението по път III-667 Плодовитово – Първомай – Асеновград при км 6+832 в района на мост над р. Марица е ограничено за МПС над 5 т поради намален габарит на пътното платно на стоманения мост на р. Марица.
Обходен маршрут: път ІІ-66 Стара Загора – Поповица и път І-8 София – Пловдив – Свиленград.
Път III-804: Движението по път III-804 Поповица – Болярци е ограничено за МПС над 12 т поради намален габарит на пътното платно на мост в с. Поповица. Срок до 21.12.2018 г.
Път III-861: Движението по път III-861 в отсечката гр. Лъки-пътно кръстовище за хижа Момчил юнак е ограничено за МПС с тегло над 12 т поради намален габарит на пътното тяло. Срок до 31.03.2018 г.
Път III-8611: Движението по път III-8611 Белица – Загражден – Давидково в участъка от км 13+500 от Държавно ловно стопанство ”Кормисош” след с. Белица до границата с област Смолян при км 18+431 е ограничено за всички МПС. Срок до 21.12.2018 г.
ОПУ-Разград:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: няма ограничение.
ОПУ-Русе:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
Път ІІІ-202: Движението по път III-202 Русе – Щръклево – Нисово – Кацелово при км 36+945 е ограничено за МПС над 10 т поради компрометирано експлоатационно състояние на мост до с. Кацелово при км 36+945 над р. Черни Лом. Едната лента е затворена за движение и е въведен пропускателен режим по свободната лента за движение. Въведено е ограничение на скоростта 40 км/ч. Срок до 26.04.2018 г.
Път III-202: Движението по път ІІІ-202 Нисово – Кацелово от км 17+750 до км 33+900 се ограничава за всички МПС за целия зимен период. Срок до 31.03.2018 г.
Обходен маршрут: път ІІІ-501 Русе – Иваново – Две могили – път ІІІ-5001 Две могили – Широково – Кацелово и обратно.
Път III-501: Движението по път ІІІ-501 Борово – Бяла от км 46+665 до км 51+245 се ограничава за всички МПС за целия зимен период. Срок до 31.03.2018 г.
Обходен маршрут: гр. Борово – път І-5 /Русе – В. Търново/ - кръгово кръстовище гр. Бяла и обратно. Срок до 31.03.2018 г.
Път ІІІ-5101: Движението по път ІІІ-5101 Борово – Пет кладенци от км 0+000 до км 6+670 е ограничено за МПС над 10 тона.
Обходен маршрут: през гр. Бяла. Срок до 26.04.2018 г.
ОПУ-Силистра:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
Път III-701:Ограничено движение по път ІІІ-701 в участъка Секулово – Тодор Икономово от км 9+454 до км 16+353 за МПС над 3,5 т поради компрометирано състояние на мостово съоръжение.
Обходен маршрут за МПС над 3,5 тона: през общински път 70009 Секулово – Прохлада – Браничево, път І-7 Браничево – Пристое – Каолиново, път ІІІ-7005 Каолиново – Тодор Икономово и обратно. Срок до 30.06.2018 г.
ОПУ-Сливен:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: няма ограничения.
ОПУ-Смолян:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
Път II-37: Временно движението по път ІІ-37 Батак – Доспат се ограничава МПС над 12 т. поради снегопочистване.
Път III-197: Ограничено е движението по път III-197 Гoце Делчев – Доспат – с. Борино – с. Тешел за МПС над 12 т. с ремаркета и полуремаркета поради обилен снеговалеж
Път III-861: Движението по път III-861 в отсечката гр. Лъки-пътно кръстовище за хижа Момчил юнак е ограничено за МПС с тегло над 12 т поради намален габарит на пътното тяло. Срок до 31.03.2018 г.
Път III-866: Ограничено е движението по път III-866 Девин – Михалково за МПС над 12 т да са без ремаркета и полуремаркета поради обилен снеговалеж.
Път ІІІ-8683: Движението по път ІІІ-8683 с. Арда – с. Горна Арда от км 27+000 до км 29+500 е ограничено за МПС с тегло над 10 т поради пропадане и стеснение на една от пътните ленти. Движението в района се регулира с пътни знаци. Срок до 31.03.2018 г.
ОПУ-София:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
Път II-81: Ограничено движение по път ІІ-81 Монтана – София през проход „Петрохан“ за автомобили над 12 т.
Обходен маршрут: през гр. Своге. Срок до 31.03.2018 г.
Път ІІ-82: Движението по път II-82 Костенец – Самоков от км 0+000 до км 39+176 е ограничено за товарни МПС над 10 т в двете посоки. Срок до 30.09.2018 г.
Път III-801: Движението по път III-801 Вакарел – Панагюрище е ограничено за МПС с ремаркета и полуремаркета поради намален габарит на пътното тяло. Срок до 31.03.2018 г.
Път ІІІ-3701: Движението по път III-3701 в участък от края на с. Ямна до края на област Ловеч от км 16+600 до км 22+300 е ограничено за всички МПС поради свлачищни процеси. Срок до 30.09.2018 г.
Обходен маршрут: път II-37 Етрополе – Лъга – Джурово, път I-3 Джурово – Ябланица граница област Ловеч, път III-358 Ябланица – Гложене, път III-3701 Гложене – Черни Вит.
Път ІІІ-8001: Движението по път III-8001 Беренде извор – Беренде от км 4+700 до км 9+410 е ограничено за движение на МПС поради намален габарит на пътното платно. Срок до 01.09.2018 г.
Път ІІІ-8102: Движението по път III-8102 Чибаовци – Свидня от км 10+000 до км 16+750 е ограничено поради активирали се свлачища. Срок до 30.09.2018 г.
Обходен маршрут: до Чибаовци да се ползва път II-81 до Бучин проход, път III-164 Бучин проход – Искрец – Свидня.
ОПУ-Стара Загора:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
Път ІІІ-807: Движението по път III-807 в с. Скобелево е ограничено поради аварирал р. Марица при км 7+600.
Обходни маршрути:
- път ІІ-66 Поповица – Плодовитово – Първомай – Скобелево;
- път ІІ-66 Чирпан – Плодовитово – Първомай – Скобелево;
- Скобелево – Първомай – Плодовитово – път ІІ-66.
Път III-5005: Движението по път III-5005 връх Шипка – връх Бузлуджа от км 0+000 до км 12+213 се ограничава за всички МПС за целия зимен период. Срок до 31.03.2018 г.
Път ІІІ-5031: Движението по път III-5031 Опан – Гълъбово е ограничено на МПС над 10 т.
Обходен маршрут: път І-5 Стара Загора – Димитровград и път ІІІ-554 Раднево – Гълъбово.
ОПУ-Търговище:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
Път III-4082: Движението по път III-4082 Капище – Банковец от км 0+000 до 11+300 е ограничено за МПС над 3,5 т поради компрометирано експлоатационно състояние на мостово съоръжение. Срок до 30.04.2018 г.
ОПУ-Хасково:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
Път III-5009: Движението по път III-5009 Козлец – Кърджали от км 0+000 до км 26+080 e ограничено за МПС над 12 т. Срок до 21.12.2018 г.
ОПУ-Шумен:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
Път III-701:Ограничено движение по път ІІІ-701 в участъка Секулово – Тодор Икономово от км 9+454 до км 16+353 за МПС над 3,5 т, поради компрометирано състояние на мостово съоръжение.
Обходен маршрут: за МПС над 3,5 тона: през общински път 70009 Секулово – Прохлада – Браничево, път І-7 Браничево – Пристое – Каолиново, път ІІІ-7005 Каолиново – Тодор Икономово и обратно. Срок до 30.06.2018 г.
Път ІІІ-731: Движението по път III-731 Радко Димитриево – Друмево e ограничено за МПС над 10 т поради свлачищни процеси. Срок до 21.05.2018 г.
Обходен маршрут: Шумен – Овчарово – Друмево.
ОПУ-Ямбол:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
Път ІІІ-7008: Движението по път III-7008 Елхово – Изгрев от км 2+440 до км 2+560 е ограничено поради компрометирано експлоатационно състояние на дървен мост над р. Тунджа.
Обходен маршрут: по изграден обходен път до моста с ограничение на скоростта до 30 км/ч. Срок до 31.03.2018 г.;
Път ІІІ-7008: Движението по път III-7008 Малък манастир – Голям манастир от км 18+059 до км 18+123 се осъществява в една лента, поради пропаднала настилка и пропаднал насип. Движението се регулира чрез пътни знаци. Срок до 31.03.2018 г.
2. Опасност от падащи камъни: Искърско дефиле; Кресненско дефиле; проход на Републиката; път І-1 /Е-79/ Мездра-Ботевград, Видин-Монтана и в участъците от км 321+400 до км 321+500 и от км 352+650 до км 352+750; път I-4 София-Варна при с. Пролаз и Коритна-Български Извор-Микре; път I-5 /Е 85/ В. Търново-Дряново-Габрово-Шипка; път І-6 Коняво-разклон Клапаровци и София-Карлово-Бургас, проходи „Козница” и „Стражата”; път I-8 при кръстовище за с. Габровица; път I-9 Крушевец-М.Търново; път ІІ-19 Симитли- Г. Делчев; път II-35 Троян-Кърнаре; път II-37 Пещера-Батак-Ш. Поляна; път II-53 Стара река-Сливен; път ІІ-62 Самоков-Дупница /местност Дервена/; път ІІ-82 Самоков-София /Г.Окол-Пасарел-Кокаляне/; път II-84 Варвара-гара Костандово /кръстовище за Св. Петка/; път ІІ-86 Асеновград-Смолян; път ІІІ-102 Превала-Монтана; път ІІІ-104 Бобошево-Четирци; път ІІІ-107 Рила-Рилски Манастир; път III-305 Дерманци-Торос-Гложене; път ІІІ-488 Градец-Ичера-Сливен; път ІІІ-601 Горановци-Олтоманци; път ІІІ-606 в района на Копривщица; път ІІІ-622 Друмохар-Ваксево; път III-842 Юндола-Голямо Белово; път ІІІ-861 Юговско ханче-Югово-Лъки-Здравец; път ІІІ-865; Стояново-Ардино; път ІІІ-866 Смолян-Кричим-Стамболийски-път І-8; път ІІІ-3011 стената на яз. „Ал. Стамболийски”; път ІІІ-8611 Белица-Загражден, всички пътища на област Смолян; път II-55 от км 34+900 до км 45+000 на Прохода на Републиката има опасност от свличане на скални и земни маси; път ІІ-73 Шумен-Карнобат има опасност от свличане на скални и земни маси. Шофьорите да се движат с повишено внимание по тези участъци.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Проходими при зимни условия са пътищата в областта, пътните настилки периодично се почистват и опесъчават

Благоевград: Проходими при зимни условия са пътищата в областта, пътните настилки периодично се почистват и опесъчават

11 Февруари 2018 | 17:35 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Проходими при зимни условия са пътищата в област Благоевград, пътните настилки периодично се почистват и опесъчават. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Пирин дежурният служител в Областно пътно управление – Благоевград. Слаб сняг вали на много места в областта, по-интензивни валежи има в района на Банско, проход Предела и село Попови ливади. Натоварен е трафикът по автомагистрала „Струма“ и главен път Е-79 в частта им в област Благоевград. Без проблеми се извършва движението по второкласен път 19 Симитли – Гоце Делчев. В Област Благоевград няма затворени пътища. Повишена е опасността от падащи камъни в Кресненското дефиле и по второкласен път 19 Симитли – Гоце Делчев, затова шофьорите трябва да карат внимателно. През деня не са регистрирани тежки пътни инциденти в Благоевградска област. Няма новообразували се свлачища или регистрирани данни за паднали камъни в региона.
Мокри и хлъзгави са пътните настилки и в град Благоевград. Трафикът не е интензивен. Сравнително по-натоварено е движението в района на кв. „Струмско“, както и около жп гарата и автогарата в града. Без проблеми се извършва движението по булевардите: „Васил Левски“, „Св. Димитър Солунски“ и „Св. св. Кирил и Методий“. С нормален интензитет се осъществява преминаването по главните улици „Славянска“, „Владо Черноземски“, „14-ти полк“ и „Менча Кърничева“. През деня не са регистрирани тежки пътни инциденти в областния център. Градският транспорт се движи с обичайното си разписание за почивен ден, без закъснения или отклонения от маршрута. Светофарните уредби са в изправност, като преминаването през тях отнема около 1-2 минути.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Натоварено е движението в участъка на автомагистрала „Тракия“ в областта, засилена опасност от свлачищна активност има по пътищата в планинските райони

Пловдив: Натоварено е движението в участъка на автомагистрала „Тракия“ в областта, засилена опасност от свлачищна активност има по пътищата в планинските райони

11 Февруари 2018 | 17:25 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Натоварено е движението в участъка на автомагистрала „Тракия“ в Пловдивска област, а също и по пътищата Пловдив-Асеновград-Смолян, Пловдив-Пещера и Пловдив-Карлово. По останалите основни направления в областта трафикът се осъществява нормално и без затруднения. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от Областно пътно управление – Пловдив. Пътните настилки в областта са мокри и хлъзгави, в планинските райони са почистени, обработени срещу заледяване и нормално проходими при зимни условия. Екипите на Областно пътно управление-Пловдив остават в пълна готовност за реакция при влошени метеорологични условия.
Все още е забранено преминаването на моторни превозни средства над 12 тона през прохода Троян-Кърнаре и по пътя Поповица-Болярци. Ограничено е преминаването за моторни превозни средства по-високи от 4 метра през тунелите по пътя Асеновград-Нареченски бани. Забранено е и преминаването на камиони над 5 тона по пътя Плодовитово-Първомай-Асеновград, в района на км 6, поради намален габарит на пътното платно на мост. Обходният маршрут за водачите е през път ІІ-66 Стара Загора – Поповица и път І-8 София – Пловдив – Свиленград. Заради валежите от дъжд и сняг през последното денонощие е изключително засилена опасността от свлачищна активност по направленията Асеновград-Смолян и Кричим-Девин.
Трафикът на територията на град Пловдив също е интензивен, особено в централната градска част – по булевардите „Руски“, „Христо Ботев“, „Цар Борис III Обединител“ и „Пещерско шосе“. Пътните настилки са мокри и хлъзгави, препоръчително е водачите да шофират внимателно и със съобразена с метеорологичните условия скорост.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Смолян: Отпада ограничението за МПС над 12 т през проход "Рожен"

Смолян: Отпада ограничението за МПС над 12 т през проход "Рожен"

11 Февруари 2018 | 17:14 | Агенция "Фокус"
Смолян. Отпада ограничението за МПС над 12 т през проход "Рожен". Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В Агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: Ограничено е движението по пътя Смоличано – Пелатиково поради пропадане на част от пътното платно

Кюстендил: Ограничено е движението по пътя Смоличано – Пелатиково поради пропадане на част от пътното платно

11 Февруари 2018 | 17:11 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Ограничено е движението по пътя Смоличано – Пелатиково от км 10+000 до км 14+000 поради пропадане на част от пътното платно при км 10+650, км 11+720, км 12+830 и км 13+360. Това съобщи за Радио „Фокус” – Кюстендил дежурният в Областно пътно управление – Кюстендил. Пътните настилки са предимно мокри, по усойните места е възможно да са заснежени и хлъзгави, но са обработени. Нормално натоварен е трафикът по автомагистрала „Струма”. Без проблеми се извършва и движението по път Е-79, както и по направлението София – Кюстендил. Слаб трафик има в посока от и за ГКПП – „Гюешево”.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: Временно движението по път III-6072 Кръвеник-Априлци се осъществява двупосочно в една лента, поради аварирала снегопочистваща техника

АПИ: Временно движението по път III-6072 Кръвеник-Априлци се осъществява двупосочно в една лента, поради аварирала снегопочистваща техника

11 Февруари 2018 | 16:52 | Агенция "Фокус"
Габрово. Временно движението по път III-6072 Кръвеник-Априлци се осъществява двупосочно в една лента, поради аварирала снегопочистваща техника. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).
Шофьорите, на които им предстои пътуване, е необходимо да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сливен: Отпада ограничението за МПС над 12 т през Котленски проход

Сливен: Отпада ограничението за МПС над 12 т през Котленски проход

11 Февруари 2018 | 16:14 | Агенция "Фокус"
Сливен. Отпада ограничението за МПС над 12 т през Котленски проход. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Минка Салагьорова, зам.-кмет на Петрич: Общината е в пълна готовност да поддържа пътищата в изправност при обилни снеговалежи

Минка Салагьорова, зам.-кмет на Петрич: Общината е в пълна готовност да поддържа пътищата в изправност при обилни снеговалежи

11 Февруари 2018 | 15:36 | Агенция "Фокус"
Петрич. Община Петрич е в пълна готовност да поддържа пътищата в изправност при обилни снеговалежи. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Минка Салагьорова, заместник-кмет на Петрич по строителството. По думите ѝ, въпреки че към момента зимата не е много тежка и не е имало сериозни превалявания, не може да се говори дали ще останат средства от предвидените пари за зимно поддържане.
„Засега не можем да коментираме, тъй като февруари все още не е изтекъл, а има и прогнози, според които се очаква застудяване. Затова е рано да говорим дали ще останат пари, но ние имаме готовност във всяко едно отношение да поддържаме пътищата в изправност“, подчерта Салагьорова.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: Отпада ограничението за товарни автомобили над 12 т по път II-84 Якоруда-Юндола-Велинград

АПИ: Отпада ограничението за товарни автомобили над 12 т по път II-84 Якоруда-Юндола-Велинград

11 Февруари 2018 | 14:53 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. Отпада ограничението за товарни автомобили над 12 т по път II-84 Якоруда-Юндола-Велинград. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Снегът се завърна (ОБЗОР II)

Снегът се завърна (ОБЗОР II)

11 Февруари 2018 | 14:34 | Агенция "Фокус"
София. Снегът се завърна и зимата отново напомни за себе си. В 22 области в страната бе обявен жълт код за силен вятър и обилни снеговалежи. По данни на НИМХ най-дебела е снежната покривка във Враца, Добрич и Шумен - 15 см, най-голямо количество валежи са отчетени в Хасково – 28 л/кв.м. Над 600 машини почистват републиканските пътища в районите със снеговалеж. Най-много машини работят в Североизточна България - в областите Шумен, Варна, Добрич и Силистра, и в Родопите - в областите Смолян, Пазарджик и Кърджали, където снеговалежите са най-силни. Обработката на настилките продължава, за да се осигури безопасността на пътуването при зимни условия. Без ограничение за всички моторни превозни средства е преминаването през проходите "Републиката", "Ришки", „Айтоски”, "Обзорски” . Забраненио за МПС над 12 т е движението през "Троянски", "Котленски” , "Петрохан", "Шипка", "Предел”, 'Рожен”, "Превала" и "Печинско". През „Вратник” и "Твърдишки" е забранено за превозни средства над 10 т, а през „Дюлински” и "Пампорово” за МПС над 3,5 т.
Заради снеговалежите бяха въведени ограничения по редица пътища в страната. От Агенция „Пътна инфраструктура“ предупреждават шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. От там напомнят, че блокирането на движението от автомобили, които не са с подходящи гуми, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.
Без ток са 300 абонати в област Монтана. Проблеми с електрозахранването има и няколко населени места в община Смолян, както и в квартал в Неделино.
Влошената метеорологична обстановка бе причина и за няколко пътни инцидента. Петима души пострадаха при катастрофа в района на 21 км на АМ „Тракия“ в посока София тази сутрин, а аварирал ТИР на пътя Силистра-Добрич затрудни движението в района.
Очаква се валежите да продължат и през днешния ден, но по-интензивни ще бъдат в югоизточната част на страната. Отменени са предупрежденията за опасно време за областите София, Перник и Кюстендил.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Снеговалежът в областта е спрял, екипи на Областното пътно управление остават в готовност за реакция при влошени метеорологични условия

Пловдив: Снеговалежът в областта е спрял, екипи на Областното пътно управление остават в готовност за реакция при влошени метеорологични условия

11 Февруари 2018 | 14:30 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Снеговалежът в област Пловдив е спрял, няма образували се натрупвания или обилна снежна покривка. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Пловдив дежурният в Областно пътно управление-Пловдив. До този момент на деня не са постъпвали сигнали за сериозни пътни инциденти или за непроходими участъци в областта. Пътните настилки са мокри и хлъзгави, в планинските райони – обработени и нормално проходими. Засилена опасност от свлачищна активност има по направленията Асеновград-Смолян и Кричим-Девин. Дежурният служител увери, че екипи на Областното пътно управление остават в пълна готовност за реакция при влошени метеорологични условия и призова водачите да шофират внимателно и със съобразена с пътната обстановка скорост.
Интензивен е трафикът в участъка на автомагистрала „Тракия“ в областта и по пътя Пловдив-Карлово. Полицейски патрули са разположени на невралгични точки по двете направления и извършват засилени проверки за нарушения.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Шумен: Обстановката в областта е спокойна

Шумен: Обстановката в областта е спокойна

11 Февруари 2018 | 13:43 | Агенция "Фокус"
Шумен. Обстановката в областта е спокойна. Това съобщиха за Агенция "Фокус" от Областна администрация - Шумен. Пътищата в областта са мокри, но проходими. Навсякъде се обработват. Няма селища без електричество.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: Отпада ограничението по път II-27 Нови Пазар – Тръница

АПИ: Отпада ограничението по път II-27 Нови Пазар – Тръница

11 Февруари 2018 | 13:40 | Агенция "Фокус"
Шумен. Отпада ограничението по път II-27 Нови Пазар – Тръница. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Периодично се почистват и опесъчават пътищата на територията на областта

Благоевград: Периодично се почистват и опесъчават пътищата на територията на областта

11 Февруари 2018 | 13:29 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Периодично се почистват и опесъчават пътищата на територията на област Благоевград. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Пирин дежурният служител в Областно пътно управление – Благоевград. На много места в областта вали слаб сняг, по-силни превалявания има в района на Банско, проход Предела и село Попови ливади.
Проход Предела е отворен за движение. Трафикът в участъците на автомагистрала „Струма“ и главен път Е-79 в областта, както и по второкласен път 19 Симитли – Гоце Делчев е нормално натоварен. По-интензивен трафик се наблюдава в Кресненското дефиле и при пътен възел „Симитли“, където се събира целият трафик от главен път Е-79 и курорта Банско. Пътните настилки навсякъде в областта са мокри и хлъзгави, затова шофьорите трябва да карат внимателно. До този момент не са регистрирани тежки пътни инциденти в Благоевградска област, които да затруднят движението. Без проблеми се извършва преминаването през ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Илинден“.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Недялко Славов, областен управител на Смолян: Без електрозахранване са няколко населени места в община Смолян и квартал в Неделино

Недялко Славов, областен управител на Смолян: Без електрозахранване са няколко населени места в община Смолян и квартал в Неделино

11 Февруари 2018 | 13:21 | Агенция "Фокус"
Смолян. Един квартал в Неделино продължително време е без ток. Без електрозахранване са и няколко населени места в община Смолян. Това съобщи за Агенция „Фокус“ областният управител на Смолян Недялко Славов за ситуацията в областта заради снеговалежите. „Проблемът с електрозахранването е най-съществен. Има населени места в община Смолян и в община Неделино, в които има проблеми с електрозахранването“, посочи той. „Екипите на електроразпределителното дружество са мобилизирани, реагират навреме“, уточни областният управител. „Имаме въведени ограничения на движението по по-високите места, които своевременно се почистват и обработват“, обясни Недялко Славов. „Част от ограниченията се въвеждат и превантивно, за да може ситуацията да не се изпуска от контрол“, поясни той и допълни, че валежите в областта продължават.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

НИМХ: Най-голяма е снежната покривка във Враца, Добрич и Шумен - по 15 см

НИМХ: Най-голяма е снежната покривка във Враца, Добрич и Шумен - по 15 см

11 Февруари 2018 | 12:58 | Агенция "Фокус"
София. От началото на валежите в събота най-голяма снежна покривка се е образувала във Враца, Добрич и Шумен - по 15 см. Това съобщиха за Агенция "Фокус" от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Най-голямо количество валежи е регистрирано в Хасково - 27 л/кв.м. В Ахтопол са отчетени 22 л/кв. м. В Стара Загора и Чирпан са паднали 20 л/кв.м. В Пазарджик са измерени 18 л/кв.м., 17 л/ кв. м. са паднали в Пловдив.
В столицата от началото на валежите през вчерашния ден до момента са паднали 10 л/кв. м., а натрупаната снежна покривка е с дебелина 3 см.
Очаква се валежите да продължат и през днешния ден, но по-интензивни ще бъдат в югоизточната част на страната. Отменени са предупрежденията за опасно време за областите София, Перник и Кюстендил.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Шумен: Отпадат ограниченията по път III-207 Векилски - Орляк и път III-2007 Каспичан - Златна Нива

Шумен: Отпадат ограниченията по път III-207 Векилски - Орляк и път III-2007 Каспичан - Златна Нива

11 Февруари 2018 | 12:13 | Агенция "Фокус"
Шумен. Отпадат ограниченията по път III-207 Векилски - Орляк и път III-2007 Каспичан - Златна Нива. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ОДМВР-Пазарджик: Водачите да тръгват на път само с добре оборудвани за зимни условия и технически изправни автомобили

ОДМВР-Пазарджик: Водачите да тръгват на път само с добре оборудвани за зимни условия и технически изправни автомобили

11 Февруари 2018 | 11:53 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. Всички дежурни екипи на полицейските управления и сектор „Пътна полиция“ извършват непрестанно наблюдение на състоянието на пътната мрежа с оглед валежите от сняг и дъжд и подават регулярно информация в дежурните части на РУ, ОДМВР и РДПБЗН, съобщи за Радио „Фокус“ – Пазарджик Мирослав Стоянов, говорител на ОДМВР-Пазарджик. Поддържа се постоянен контакт с фирмите, ангажирани със снегопочистването, с общините, Областната администрация и Областно пътно управление.
„Към момента се извършва почистване на пътя Велинград-Юндола, нормално проходим е, към момента има ограничение за движение на товарни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета. Пътят Велинград-Сърница също се почиства и опесъчава. Трасето Белово-Юндола традиционно през зимния период е затворено за движение за автомобили над 12 тона и през него преминават само леки коли. пътя е почистен и опесъчен, на места има надвиснали дървета и клони, които предстои да бъдат премахнати от обхвата на пътя. На пътя Батак-Доспат има наложено ограничение за движение на товарни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета, а при обилен снеговалеж задължително придвижването трябва да става с вериги“, уточни Стоянов.
Той допълни, че от Пътна полиция апелират към водачите да предприемат пътуване само с добре оборудван и технически изправен автомобил, да шофират с повишени внимание в планинските части и при необходимост от съдействие да сигнализиран незабавно на телефона за спешни повиквания- 112. Във високите части на региона има превалявания от сняг, като на различните места снежната покривка варира между 10 и 20 сантиметра.
Албена ЖИЛЕКОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Шумен:  Отпада ограничението на път III-2006 Мадара - Каспичан

Шумен: Отпада ограничението на път III-2006 Мадара - Каспичан

11 Февруари 2018 | 11:44 | Агенция "Фокус"
Шумен. Отпада ограничението на път III-2006 Мадара - Каспичан. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: Възстановено е движението по път III-701 Грънчарово – Тодор Икономово

АПИ: Възстановено е движението по път III-701 Грънчарово – Тодор Икономово

11 Февруари 2018 | 11:30 | Агенция "Фокус"
Шумен. Възстановено е движението по път III-701 Грънчарово – Тодор Икономово. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: Над 600 снегопочистващи машини обработват пътищата, в областите Шумен, Варна, Добрич и Силистра има силен вятър и снегонавявания

АПИ: Над 600 снегопочистващи машини обработват пътищата, в областите Шумен, Варна, Добрич и Силистра има силен вятър и снегонавявания

11 Февруари 2018 | 11:26 | Агенция "Фокус"
София. Над 600 машини почистват републиканските пътища в районите със снеговалеж. Най-много машини работят в Североизточна България - в областите Шумен, Варна, Добрич и Силистра, и в Родопите - в областите Смолян, Пазарджик и Кърджали, където снеговалежите са най-силни. Обработката на настилките продължава, за да се осигури безопасността на пътуването при зимни условия. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.
Без ограничение за всички моторни превозни средства е преминаването през проходите "Републиката", "Ришки", „Айтоски”, "Обзорски” . Забраненио за МПС над 12 т е движението през "Троянски", "Котленски” , "Петрохан", "Шипка", "Предел”, 'Рожен”, "Превала" и "Печинско". През „Вратник” и "Твърдишки" е забранено за превозни средства над 10 т, а през „Дюлински” и "Пампорово” за МПС над 3,5 т.
Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.
27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Смолян: Възстановено е електрозахранването в 4 села в областта

Смолян: Възстановено е електрозахранването в 4 села в областта

11 Февруари 2018 | 11:15 | Агенция "Фокус"
София. Възстановено е електрозахранването в 4 села в област Смолян. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от пресцентъра на „EVN България“. Селата са останали без електрозахранване тази сутрин около 7.00 часа. Обстановката в областта вече е нормална.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Шумен: Отпадат ограниченията по пътища III-701 Нови пазар – Секулово, път III-2073 Никола Козлево – Пет могили и път III-2075  Никола Козлево – Цани Гинчево

Шумен: Отпадат ограниченията по пътища III-701 Нови пазар – Секулово, път III-2073 Никола Козлево – Пет могили и път III-2075 Никола Козлево – Цани Гинчево

11 Февруари 2018 | 11:08 | Агенция "Фокус"
Шумен. Отпадат ограниченията по пътища III-701 Нови пазар – Секулово, път III-2073 Никола Козлево – Пет могили и път III-2075 Никола Козлево – Цани Гинчево. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: Между 15 и 30 см е снежната покривка по високите части на областта

Кюстендил: Между 15 и 30 см е снежната покривка по високите части на областта

11 Февруари 2018 | 11:00 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Между 15 и 30 см е снежната покривка по високите части на област Кюстендил. Това съобщи за Радио „Фокус” – Кюстендил дежурният в Областно пътно управление – Кюстендил. Най-много сняг е натрупал по пътя в Осоговска планина. Около 15 см е снежната покривка в района на ГКПП „Гюешево”, 10 см е снегът в Конявска планина. В Кюстендил към този час няма образувала се снежна покривка. Пътищата са проходими при зимни условия, без допълнително въведени ограничения за движението на моторни превозни средства. Заради очакваните опасни метеорологични явления на територията на община Кюстендил за днес, обявен жълт код за силен вятър и интензивни валежи от дъжд и сняг, от Общината призовават за повишено внимание.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Шумен: Проходими при зимни условия са пътищата в региона

Шумен: Проходими при зимни условия са пътищата в региона

11 Февруари 2018 | 11:00 | Агенция "Фокус"
Шумен. Проходими при зимни условия са пътищата в Североизточна България, по информация от дежурните в Областните пътни управления в региона, предаде репортер на Радио „Фокус“-Шумен. Временно затворени за снегопочистване са пътни отсечки в северната част на област Шумен, съобщи дежурният в Областното пътно управление. Ограничението е участъците Нови пазар-Секулово, Никола Козлево-Пет могили, Никола Козлево-Цани Гинчево, Векилски-Орляк, Нови пазар-Тръница, Мадара-Нови пазар, Каспичан-Златна нива. Ришки проход е отворен, температурата на въздуха там е 2 градуса.
Времето в Шуменска област е облачно, със слаб до силен вятър на места, с валежи от дъжд и сняг, без мъгла. Пътните настилки са мокри, продължава почистването и обработването им. Работят 42 машини. Продължава почистването на пътните артерии и на територията на град Шумен, по информация от снегопочиствашите фирми. Правят се обработки със сол, а при усложняване на обстановката има готовност и за опесъчаване на страмни участъци и кръстовища. От Автогарата в Шумен съобщиха, че не пътува автобусът за Каолиново през Хитрино.
Котленският проход е затворен за автомобили над 12 тона, съобщи за Радио „Фокус“-Шумен дежурният в Областното пътно управление в Търговище. Времето е облачно, тихо, вали слаб до умерен сняг. Температурата на въздуха е 1-2 градуса. Снежната покривка в областта е 4-5 см, по-високите места - 7-8 см. Няма навявания, по рано е оказано съдействие на 2-3 закъсали леки коли, няма нова информация за други закъсали автомобили. Над 20 машини продължават да работят по обработка на пътищата.
Проходими при зимни условия са пътищата на територията на област Разград. 32 машини работят по републиканската пътна мрежа. Снежната покривка е от 5 до 8 см. Няма навявания, но се е появил слаб вятър. Няма временни ограничения и затворени пътища. Оказано е съдействие на закъсал товарен автомобил до разклона за село Мировец.
Към 8.55 часа е получено съобщение за ограничаване на движението по пътя Окорш-Тодорово, но е възможно отсечката вече да е отворена, по информация от Областното пътно управление в Силистра. Ограничава се движението в участъка Грънчарово-Тодор Икономово в посока Шумен. Ситен сняг вали на територията на област Силистра. Започнало е образуване на снежна покривка от 1-2 см.
Ивелина ИВАНОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Габрово: Няма населени места без ток и вода в общината, въпреки усложнената метеорологична обстановка

Габрово: Няма населени места без ток и вода в общината, въпреки усложнената метеорологична обстановка

11 Февруари 2018 | 10:33 | Агенция "Фокус"
Габрово. Няма населени места без ток и вода в Габровска община, въпреки усложнената метеорологична обстановка. От Община Габрово уточниха за Радио „Фокус“ – Велико Търново, че основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалното при зимни условия. Градската пътна мрежа и участъците към селата се почистват и обработват постоянно.
Времето в Габрово е облачно, вали слаб сняг. Височината на снежната покривка в централната градска част е 8-10 см. Проходът Шипка е проходим при зимни условия, в района вали слаб сняг. Снежната покривка там е 15 см. Пътното платно е обработено, почистено и опесъчено. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона. Пътищата за градовете Севлиево, Трявна, Дряново са почистени и проходими при зимни условия. Пътят за курортен комплекс Узана е почистен, снежната покривка е 15 см.
В областта е обявен жълт код за силен вятър и снеговалеж.
Луиза ТРАНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Снегът се завърна (ОБЗОР)

Снегът се завърна (ОБЗОР)

11 Февруари 2018 | 10:31 | Агенция "Фокус"
София. Снегът се завърна и зимата отново напомни за себе си. В 22 области в страната е обявен жълт код за силен вятър и обилни снеговалежи. Около 3000 машини са в готовност за почистване на републиканските пътища. Заради снеговалежите бяха въведени ограничения по редица пътища в страната. От Агенция „Пътна инфраструктура“ предупреждават шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. От там напомнят, че блокирането на движението от автомобили, които не са с подходящи гуми, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори. От АПИ обръщат внимание на шофьорите, които се движат с повишено внимание в областите Шумен и Разград, поради интензивния снеговалеж там.
В София137 машини са почиствали улиците в града през изминалата нощ, градският транспорт се движи нормално, като се изпълняват всички маршрути. Пътищата в природен парк Витоша -Драгалевци- Алеко и Бояна -Златни мостове са опесъчени. Обработени са и участъци от Южната дъга. градският транспорт се движи нормално.
В Благоевград сняг вали в района на Банско, проход Предела и село Попови Ливади, ограничено е движението по път Гoце Делчев – Доспат – с.
Борино – с. Тешел за МПС над 12 т. с ремаркета и полуремаркета.
Мокри, на места заснежени, обработени и опесъчени са настилките в област Велико Търново, пътищата са проходими при зимни условия.
От 15 см до 20 см е снежната покривка на територията на община Враца, всички пътни артерии са проходими при зимни условия.
Пътищата в област Добрич са проходими при зимни условия.
Сняг вали в района на Гюешево, а в останалата част от Кюстендилска област - дъжд. Ограничено е движението по пътя Смоличано – Пелатиково поради пропадане на част от пътното платно.
В Монтана движението по пътя Видин – Монтана в посока Монтана е ограничено за МПС над 12 т, поради силни снегонавявания. Без ограничение е движението в посока Видин. Обходен маршрут в посока Монтана: път II-11 Дунавци – Арчар – път III-112 Добри дол – Тополовец - път III-114 Тополовец – Ружинци.
В Пазарджик 30 снегопочистващи машини са на терен по пътищата в планинските райони в областта, към момента няма данни за закъсали автомобили. Затворени за товарни автомобили са три планински отсечки в Родопската част на областта - отсечки Батак-Доспат, Велинград-Якоруда и Белово-Юндола. Въведено е ограничение и на моста в село Бошуля, който е част от републиканската пътна мрежа. Там е забранено движението на товарни автомобили с тегло над 10 тона. Определеният обходен маршрут е през село Звъничево – Септемврийски ханчета – град Септември – село Бошуля. Опасност от падащи камъни има по направленията Пещера – Батак – Широка поляна, Варвара – Гара Костандово и Белово – Юндола.
Сняг вали в района на Лъки, Студенец, Паничково и Първомай в област Пловдив, в останалата част от областта валежите са от дъжд. Забранено е движението на МПС над 12 тона през прохода Троян-Кърнаре, също по пътищата Поповица-Болярци и Югово-Лъки-Здравец, в отсечката град Лъки-пътно кръстовище за хижа Момчил юнак. Заради продължаващите валежи от дъжд и сняг е изключително завишена опасността от свлачищна активност по пътищата в планинските райони. Водачите трябва да бъдат особено бдителни по пътните отсечки Бачково-Нареченски бани, Троян-Кърнаре и Кричим-Девин.
Ограничено е движението на МПС над 12 тон през проходите Превала, Рожен и Печинско, както и по направленията Девин-Михалково, Доспат-Борино-Тешел и Доспат-Батак в област Смолян.
Ограничено е движението на всички превозни средства заради снегопочистване в 7 второкласни и третокласни пътни отсечки в област Шумен: Нови Пазар - Тръница, Нови Пазар - Секулово, Никола Козлево - Пет могили, Никола Козлево - Цани Гинчево, Векилски - Орляк, Мадара - Нови Пазар, Каспичан - Златна Нива.
Влошената метеорологична обстановка бе причина и за няколко пътни инцидента. Петима души пострадаха при катастрофа в района на 21 км на АМ „Тракия“ в посока София тази сутрин, а аварирал ТИР на пътя Силистра- Добрич затрудни движението по пътя.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Смолян: Ограничено е движението на МПС над 12 тона през проходите Превала,Рожен и Печинско

Смолян: Ограничено е движението на МПС над 12 тона през проходите Превала,Рожен и Печинско

11 Февруари 2018 | 10:03 | Агенция "Фокус"
Смолян. Ограничено е движението на МПС над 12 тона без ремаркета и полуремаркета през проходите Превала, Рожен и Печинско. Това съобщиха за Радио "Фокус" - Смолян от Областно пътно управление - Смолян. Ограничението е въведено и по направлението Девин-Михалково, Доспат-Борино-Тешел и Доспат-Батак.
Не са получавали сигнали за закъсали автомобили.
В пожарната в Смолян през нощта са получени два сигнала за паднали дървета по пътя Смолян-Пампорово, които са отстранени.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Смолян: Ограничено е движението за МПС над 12 тона по пътя Девин – Михалково, поради обилен снеговалеж

Смолян: Ограничено е движението за МПС над 12 тона по пътя Девин – Михалково, поради обилен снеговалеж

11 Февруари 2018 | 09:29 | Агенция "Фокус"
София. Ограничено е движението по пътя Девин - Михалково за МПС над 12 тона, поради обилен снеговалеж. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.
Шофьорите, на които им предстои пътуване, е необходимо да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Смолян: Забранено е движението на МПС над 12 тона в проход Печинско

Смолян: Забранено е движението на МПС над 12 тона в проход Печинско

11 Февруари 2018 | 09:22 | Агенция "Фокус"
Смолян. Забранено е движението в проход Печинско на МПС над 12 тона. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: Ограничено е движението през прохода "Рожен" за МПС над 12 т,  поради снегопочистване

АПИ: Ограничено е движението през прохода "Рожен" за МПС над 12 т, поради снегопочистване

10 Февруари 2018 | 23:03 | Агенция "Фокус"
Смолян. Ограничено е движението през прохода "Рожен" за МПС над 12 т, поради снегопочистване.
Шофьорите, на които им предстои пътуване, е необходимо да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сливен: Ограничава се движението на моторни превозни средства над 12 т. през Котленски проход поради влошаване на метеорологичните условия и снегопочистване

Сливен: Ограничава се движението на моторни превозни средства над 12 т. през Котленски проход поради влошаване на метеорологичните условия и снегопочистване

10 Февруари 2018 | 20:15 | Агенция "Фокус"
Сливен. Ограничава се движението на моторни превозни средства над 12 т. през Котленски проход поради влошаване на метеорологичните условия и снегопочистване, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Шофьорите, на които им предстои пътуване, е необходимо да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Смолян: Временно е ограничено движението за тежкотоварни автомобили над 12 т с ремаркета и полуремаркета, през прохода Превала, поради снегопочистване

Смолян: Временно е ограничено движението за тежкотоварни автомобили над 12 т с ремаркета и полуремаркета, през прохода Превала, поради снегопочистване

10 Февруари 2018 | 18:25 | Агенция "Фокус"
Смолян. Временно е ограничено движението за тежкотоварни автомобили над 12 т с ремаркета и полуремаркета, през прохода Превала, поради снегопочистване, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". От АПИ напомнят, че шофьорите, на които им предстои пътуване, е необходимо да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. Блокирането на движението от автомобили, които не са с подходящи гуми, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Тачи. Вучич. 15 август 2018 г.
Тачи. Вучич. 15 август 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.