НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 01:45


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Кюстендил: Общинският съвет ще гласува споразумение за сътрудничество по проекта за изграждане на Регионален център за неопасни отпадъци край село Джерман

Кюстендил: Общинският съвет ще гласува споразумение за сътрудничество по проекта за изграждане на Регионален център за неопасни отпадъци край село Джерман

18 Януари 2018 | 17:22 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Общинският съвет ще гласува споразумение за сътрудничество в рамките на Сдружение „Рила еко”. Това съобщи на пресконференция председателят на Общински съвет – Кюстендил Михаела Крумова, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил. По думите ѝ става въпрос за изграждането на Регионален център за неопасни битови отпадъци край село Джерман, община Дупница. Проектът е за инвестиционна инициатива. Община Кюстендил ще си сътрудничи с останалите общини в сдружението, относно обществена поръчка за изработване на проект за подробен устройствен проект и работен проект. За изработването на плановете за регулация и за застрояване се предвиждат общо 60 000 лева без ДДС и срок за изпълнение до 2 месеца. Работният проект е на стойност 2 000 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение е до 10 дни. Подготовката на документацията за обществената поръчка се изготвя от страна на Община Дупница. Споразумението се подписва от общините Кюстендил, Дупница, Сапарева баня, Бобов дол, Невестино и Трекляно.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: На предстоящото заседание на Общинския съвет ще бъде разгледан проектът за бюджет за 2018 година

Кюстендил: На предстоящото заседание на Общинския съвет ще бъде разгледан проектът за бюджет за 2018 година

18 Януари 2018 | 16:38 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. На предстоящото заседание на Общинския съвет в Кюстендил ще бъде разгледан проектът за бюджет за 2018 година. Това съобщи на пресконференция Михаела Крумова, председател на Общински съвет – Кюстендил, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил. Заседанието ще се проведе на 25 януари от 14.00 часа в залата на Община Кюстендил. По думите на Михаела Крумова, вече е проведено обществено обсъждане на проекта за бюджет, спазени са всички законови срокове и предстои гласуването на документа от страна на Общинския съвет. В предварителния дневен ред на заседанието са включени 24 докладни записки. Съветниците трябва да приемат поредица от нормативни документи и изменения в общински наредби. Предстои приемане на отчета за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление за 2017 година. През годината са издадени 213 акта за общинска собственост, с тях общият брой възлиза на 4 800. Приходите от управлението и разпореждането с общинско имущество възлиза на 618 804 лева. Сключени са договори за продажба на стойност 491 859 лв. Продадени са две общински жилища за 35 000 лева. Направена е една разпоредителна сделка по Закона за приватизация и следприватизационен контрол на стойност 60 000 лева. Извършени са разпоредителни сделки на стойност 52 000 лв. От отдаване под наем са реализирани приходи на стойност 133 000 лева. 187 000 лева са приходите от отдаване на общински терени, а от общински жилища над 80 000 лева.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Ердоган. 21 май 2018 г.
Ердоган. 21 май 2018 г.

ВИДЕО
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща катерица
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.