НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 21:47

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Добрич: Окръжният съд гледа дело срещу бивш директор на Областна дирекция „Земеделие“ в Добрич

Добрич: Окръжният съд гледа дело срещу бивш директор на Областна дирекция „Земеделие“ в Добрич

2 Ноември 2017 | 11:56 | Агенция "Фокус"
Добрич. Окръжният съд гледа дело срещу бивш директор на Областна дирекция „Земеделие“ в Добрич Стилиян Митев, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна. Срещу Стилиян Митев е повдигнато обвинение за това, че в периода от 13 ноември 2009 г. - до 03 септември 2013 г., в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, с цел да набави облага за две търговски дружества „Митев“ЕООД - Добрич и „Макситур Бряг на изгрева“АД - Варна, не е изпълнил служебните си задължения, регламентирани в Правилника за прилагане на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, като от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици. Според прокуратурата в резултат на неговото умишлено бездействие по служба е могло да се стигне до замърсяване и увреждане на имот с площ от близо 15 декара (14.992 дка), намиращ се в землището на село Кранево, граничещ на изток с морски плаж „Кранево - север“ и съставляващ част от държавния поземлен фонд. Съдебното заседание бе насрочено за предварително изслушване на страните - без призоваване на свидетели и вещи лица. Следващото заседание е насрочено за 18 януари 2018 г. и ще се гледа при съкратено съдебно следствие. От общо 49 свидетели ще бъдат разпитани петима, без вещите лица. Всички доказателства, събрани в досъдебното производство, ще бъдат ползвани за крайния съдебен акт. Съдия Калиптен Алид посочи, че са направени постъпки за декласифициране на информация, която е в три тома. Направени са три графологични експертизи и една геодезична и агротехническа, която касае парцел от земя. Стилиян Митев е на 36 години, семеен, с висше образование, неосъждан и в момента не работи.
Жулиета НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Добрич: В Окръжния съд е насрочено делото срещу бивш директор на Областна дирекция „Земеделие“ в Добрич

Добрич: В Окръжния съд е насрочено делото срещу бивш директор на Областна дирекция „Земеделие“ в Добрич

2 Ноември 2017 | 08:35 | Агенция "Фокус"
Добрич. От 10.00 часа, в Окръжен съд – Добрич е насрочено открито съдебно заседание за разглеждане на наказателното дело срещу бившия директор на Областна дирекция „Земеделие“ в Добрич Стилиян Митев. Това съобщиха от пресцентъра на ДОС. Срещу Митев е повдигнато обвинение за това, че в периода от 13 ноември 2009 г. - до 03 септември 2013 г., в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, с цел да набави облага за две търговски дружества „Митев“ЕООД - Добрич и „Макситур Бряг на изгрева“АД - Варна, не е изпълнил служебните си задължения, регламентирани в Правилника за прилагане на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, като от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици. Според прокуратурата в резултат на неговото умишлено бездействие по служба е могло да се стигне до замърсяване и увреждане на имот с площ от близо 15 декара (14.992 дка), намиращ се в землището на село Кранево, граничещ на изток с морски плаж „Кранево - север“ и съставляващ част от държавния поземлен фонд. Съдебното заседание е насрочено за предварително изслушване на страните - без призоваване на свидетели и вещи лица.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Парад по случай 10 години от обявяването на независимостта на Косово. 18 февруари 2018 г.
Парад по случай 10 години от обявяването на независимостта на Косово. 18 февруар...

ВИДЕО
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Македония
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Ма...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.