НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 16:11

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Варна: В четири училища в областта се отчита по-висок брой отсъстващи по болест ученици

Варна: В четири училища в областта се отчита по-висок брой отсъстващи по болест ученици

11 Януари 2018 | 16:30 | Агенция "Фокус"
Варна. В четири училища във Варненска област се отчита по-висок брой отсъстващи по болест ученици. Това каза за Радио „Фокус“ – Варна Венцеслава Генова, началник на Регионалното управление на образованието във Варна. „Професионална гимназия по селско стопанство и туризъм в Бяла, Професионалната гимназия по селско стопанство в Долни чифлик, ОУ „Митко Палаузов“ в село Лопушна, община Дългопол, ОУ „Христо Ботев“ в село Житница, община Провадия, са училищата, които имат най-висок процент отсъствия на ученици по болест, но няма 30 или над 30% отсъстващи“, заяви Венцеслава Генова. 88% е посещаемостта в училищата във Варна и областта през днешния ден. Общият брой на отсъстващите ученици по болест е 4 052.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Увеличава се броят на отсъстващите по болест ученици в областта

Варна: Увеличава се броят на отсъстващите по болест ученици в областта

10 Януари 2018 | 17:05 | Агенция "Фокус"
Варна. Увеличава се броят на отсъстващите по болест ученици във Варненска област спрямо понеделник. Това каза за Радио „Фокус“ – Варна Венцеслава Генова, началник на Регионалното управление на образованието във Варна. 89% е посещаемостта в училищата във Варна и областта през днешния ден, докато в понеделник на занятията са присъствали 90.25% от учениците. Общият брой на отсъстващите по болест в областта е 5 281, а в понеделник те са били 3 795.
Венцеслава Генова посочи, че само две училища в областта съобщават за по-висок процент отсъстващи по болест – Професионалната гимназия по селско стопанство в Долни чифлик и Основно училище „Митко Палаузов“ в село Лопушна, община Дългопол. В тези две училища отсъстващите по болест ученици са 28%.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Най-голям в областта е броят на отсъстващите по болест ученици в седем училища в общините Аксаково, Бяла, Долни чифлик и Аврен

Варна: Най-голям в областта е броят на отсъстващите по болест ученици в седем училища в общините Аксаково, Бяла, Долни чифлик и Аврен

5 Януари 2018 | 15:40 | Агенция "Фокус"
Варна. Най-голям в област Варна е броят на отсъстващите по болест ученици в седем училища в общините Аксаково, Бяла, Долни чифлик и Аврен. Това каза за Радио „Фокус“ – Варна Венцеслава Генова, началник на Регионалното управление на образованието във Варна. „От всички 46 525 ученици в училищата на територията на област Варна, които са 122, днес отсъстват по болест 5 621 ученици. Средната посещаемост на учебните занятия е 86.79%, но се увеличи броят на училищата, които имат подадени най-голям брой отсъстващи ученици – вчера бяха три, а днес са седем. Това са ОУ „Христо Смирненски“ в село Въглен, община Аксаково, ОУ „Св. Климент Охридски“ в село Изворско, община Аксаково, Професионална гимназия по селско стопанство в Бяла, СУ „Васил Левски“ и Професионалната гимназия по селско стопанство в Долни чифлик, както и ОУ „Св. св. Кирил и Методи“ в село Старо Оряхово, община Долни чифлик, както и основното училище в село Тръстиково, община Аврен“, добави Венцеслава Генова.
Тя отбеляза, че въпреки завишения брой отсъстващи по болест, те са далеч от необходимите 30 и над 30 процента, за да се говори за обявяване на учебните дни за неучебни поради заболяване.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Американският вицепрезидент Майк Пенс пристигна на посещение в Израел. 21 януари 2018 г.
Американският вицепрезидент Майк Пенс пристигна на посещение в Израел. 21 януари...

ВИДЕО
 Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - 14 януари 2018 година
Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.