НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 15:18

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Д-р Атанас Камбитов, кмет на Благоевград: Общината разполага с добре изградена спортна инфраструктура

Д-р Атанас Камбитов, кмет на Благоевград: Общината разполага с добре изградена спортна инфраструктура

7 Декември 2017 | 12:57 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Община Благоевград разполага с добре изградена спортна инфраструктура. Това каза кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов по време на обучението на тема „Бъдеще в Европа – Какво предстои?“, което се провежда в зала „22 септември“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. По думите му само през последните 5 – 6 години са били създадени редица спортни съоръжения. „Изградихме спортни зали, реновирахме Спорния интернат, направихме нов басейн с олимпийски размери, на чието откриване присъстваше и министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Освен това направихме десетки спортни площадки, а в момента изграждаме и стадион. Така че ние се стремим да създаваме условия и среда за всички, които имат желание да спортуват“, каза още д-р Камбитов. Според него едно от предимствата на Благоевград е, че всички тези бази се поддържат и предоставят на спортните клубове от общината безплатно. „Смятам, че много малко общини в България имат такава практика. Извън всичко това може би най-важното нещо е, че се стремим да помагаме на младите хора в това какъв спорт да изберат. Също така спортният ни календар е много богат като се започне от Спортната панорама за деца, която провеждаме и се стигне до редицата международни спортни турнири, на които сме домакини“, подчерта д-р Камбитов. Кметът на Благоевград добави, че и за в бъдеще Общината ще продължава да следва тази си политика, която е насочена към развитието на спортна и участието на младите хора в него.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Д-р Атанас Камбитов, кмет на Благоевград: Българското европредседателство е голяма отговорност за България, защото ставаме лицето на Европа

Д-р Атанас Камбитов, кмет на Благоевград: Българското европредседателство е голяма отговорност за България, защото ставаме лицето на Европа

7 Декември 2017 | 12:26 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Българското председателство на Съвета на ЕС е голяма отговорност за България, защото ставаме лицето на Европа. Това каза кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов по време на обучението на тема „Бъдеще в Европа – Какво предстои“, което се провежда в зала „22 септември“ в Благоевград, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Според кмета от 1 януари 2018 година страната ни ще бъде изправена пред големи предизвикателства, които обаче дават и големи възможности. „Ние поехме отговорността, предизвикателствата ще ги преодолеем, възможностите трябва да ги използваме и да ги реализираме“, каза още д-р Камбитов.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Кметът д-р Атанас Камбитов откри обучение на тема „Бъдеще в Европа – Какво предстои?“

Благоевград: Кметът д-р Атанас Камбитов откри обучение на тема „Бъдеще в Европа – Какво предстои?“

7 Декември 2017 | 11:28 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов откри обучение на тема „Бъдеще в Европа – Какво предстои?“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. На събитието, което се провежда в зала „22 септември“, присъстват министърът на младежта и спорта Красен Кралев, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, представители на спортни клубове от града и областта. Преди официалното откриване на форумът пред журналисти министър Кралев заяви, че от доста време обсъждат с кметът д-р Атанас Камбитов да посети Благоевград, за да поговорят не само върху приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС в сектор „Спорт“, но и да дискутират състоянието на спорта и спортната инфраструктура в Благоевград. От своя страна в началото на обучението, кметът д-р Атанас Камбитов благодари на спортният министър, че е избрал именно в Благоевград за провеждането на събитието. По време на обучението стана ясно, че в областта на спорта Българското председателство ще работи в три основни приоритета: Утвърждаване на европейските ценности чрез спорт; Борба срещу употребата на допинг в спорта и Спортът за всички като средство за интеграция и мост между традицията и иновациите.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Френският президент Еманюел Макрон държи реч по време на срещата на върха
Френският президент Еманюел Макрон държи реч по време на срещата на върха "Една ...

ВИДЕО
Наводненията в Гърция взеха жертви
Наводненията в Гърция взеха жертви
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2017 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.