НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 20:56

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Министър Валентин Радев разпореди анализ на причините за пътните инциденти в област Ловеч и засилване на полицейското присъствие в района

Министър Валентин Радев разпореди анализ на причините за пътните инциденти в област Ловеч и засилване на полицейското присъствие в района

19 Ноември 2017 | 08:07 | Агенция "Фокус"
София. На мястото на поредната тежка катастрофа край с. Български извор, с фактическата обстановка се запознаха министърът на вътрешните работи Валентин Радев, главният секретар Младен Маринов, директорът на ОДМВР-Ловеч комисар Милен Маринов, областният управител, представители на "Пътна полиция" и АПИ. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. След оперативен анализ бе решено да се засили присъствието на пътни полицаи и светлинна сигнализация на патрулите. Разпореден бе анализ за причините на пътните инциденти в района от последните два дни. Главният секретар на МВР Младен Маринов за пореден път обърна внимание на шофьорите да спазват пътната маркировка и знаци, както и да изпреварват разумно. Той призова шофьорите да мислят как ще стигнат, а не колко бързо.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Ловеч: Жена е с опасност за живота след катастрофата край село Сопот

Ловеч: Жена е с опасност за живота след катастрофата край село Сопот

18 Ноември 2017 | 17:28 | Агенция "Фокус"
Ловеч. Жена е с опасност за живота след катастрофата край село Сопот, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. По-рано днес, след втора за денонощието тежка катастрофа в близост до с. Микре, в МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Ловеч са хоспитализирани шестима души. Сред тях е жена на 40 г., която е с опасност за живота. Жената е с черепно-мозъчна и лицева травма, като състоянието ѝ не позволява да бъде транспортирана. Сред пострадалите има и 12-годишно дете със счупен таз и контузни рани. То е стабилизирано и остава под наблюдение. Двама възрастни са хоспитализирани с гръдни травми, счупвания и охлузвания. На други двама души е оказана амбулаторна помощ и, след като е констатирано добро общо състояние, са насочени за домашно лечение.
Няма промяна в състоянието на пострадалите при вчерашния инцидент до с. Микре.
Министър Ананиев е в постоянна връзка с директорите на лечебните заведения, в които са хоспитализирани пациентите, и следи състоянието им.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Ловеч: Дете е загинало при катастрофата в района на село Сопот

Ловеч: Дете е загинало при катастрофата в района на село Сопот

18 Ноември 2017 | 15:34 | Агенция "Фокус"
Ловеч. Дете е загинало при катастрофата в района на село Сопот. Това уточни за Агенция "Фокус" говорителят на ОДМВР-Ловеч.
"Фокус" припомня, че: сигналът за инцидента бе получен в 10.20 часа. По първоначална информация два леки автомобила (със софийска и варненска регистрации) са се сблъскали челно на главен път София – Варна, в района на село Сопот, в посока Варна. От удара на място е починало дете, возещото се в колата със софийска регистрация. Майка му, която е шофирала автомобила, е в критично състояние.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Корнелия Нинова, БСП: Да обединим усилия срещу войната по пътищата

Корнелия Нинова, БСП: Да обединим усилия срещу войната по пътищата

18 Ноември 2017 | 14:58 | Агенция "Фокус"
София. Поднасям съболезнованията си на семействата и близките на загиналите при катастрофите от вчера и днес. Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова във Фейсбук . "Надявам се пострадалите да се възстановят бързо. Всички сме съпричастни към тази трагедия. Но нека обединим усилията си - и на институции, и на всеки българин да спрем тази война по пътищата", пише още Корнелия Нинова.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Черна серия на пътя – две тежки катастрофи с много убити и ранени (ОБЗОР)

Черна серия на пътя – две тежки катастрофи с много убити и ранени (ОБЗОР)

18 Ноември 2017 | 14:32 | Агенция "Фокус"
Ловеч. Втора тежка катастрофа стана на главния път София – Варна за два дни. Ден след като 9 души загинаха, а 19 бяха ранени при тежка катастрофа между автобус и камион в района на Ловешкото село Микре, друг пътен инцидент, този път близо до село Сопот, отне един човешки живот и рани други 7. По първоначална информация два леки автомобила (със софийска и варненска регистрации) са се сблъскали челно на главен път София – Варна, в района на село Сопот, 500 метра след бензиностанция в посока Варна. От удара на място е починал возещият се на предната седалка пътник в колата със софийска регистрация. Жена, шофирала автомобила, е в критично състояние. Незабавно след сигнала за катастрофата на място са изпратени екипи на полицията и спешна помощ. Движението в района се извършва в едната лента. Работата на полицейските екипи на място продължава.
Актуалната информация за пътния инцидент от 17 ноември край село Микре е, че 9 са загиналите, а пострадалите – 19.
В МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Ловеч са хоспитализирани деветима пациенти – всички те са в добро общо състояние и остават под медицинско наблюдение. Хоспитализирани са както следва: един в реанимация след претърпяна операция; четирима са настанени в отделението по Хирургия; трима – във Вътрешно отделение; един пациент е приет в отделението по Уши, нос, гърло. Изп. директор на МБАЛ - Ловеч д-р Анка Георгиева информира министър Ананиев, че болницата няма необходимост от допълнителна доставка на лекарства и консумативи.
В болница „Лозенец“ са хоспитализирани две жени в критично, все още тежко състояние, с политравматизъм и мекотъканни увреждания. Пациентите са в реанимация, като целта е да бъдат стабилизирани, за да се пристъпи към оперативни интервенции в началото на седмицата.
Трима пациенти са транспортирани до Военномедицинска академия – София със санитарни автомобили на лечебното заведение. Тежко остава състоянието на 66-годишна жена с травми в областта на лицевия череп. Към момента пациентката е на апаратно дишане и ѝ предстои поредна операция.
Друга жена, на 56 г. е диагностицирана със счупване на носни кости, фрактури на ребра и пострадал таз. Пациентката е в стабилно състояние, предстои операция. Мъж на 74 г., приет с голяма рана на скалпа и десен пневмоторакс, е в стабилно състояние. Предстои пациентът да бъде опериран. И тримата пациенти остават под наблюдение в реанимацията на ВМА.
Във ВМА - Плевен е приет един пациент – 43-годишен мъж с външни травми без счупвания с високо кръвно, а други четирима пациенти са хоспитализирани в университетската болница „Д-р Георги Странски“. Състоянието на четиримата пациенти в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ е както следва: мъж с фрактура на таза; друг мъж с луксация на лява тазобедрена става; жена с фрактура на лява тазобедрена става, на ляв глезен и лява лопатка и друга пациентка с политравма. И четиримата пациенти са в стабилно, но тежко състояние.
Министър Ананиев изказва съболезнования към семействата и близките на загиналите при тежката катастрофа и изказва благодарност към екипите на ЦСМП Ловеч и към медиците от МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Ловеч, от Военномедицинска академия – София, ВМА Плевен, УМБАЛ „Д-р Георги Странски“– Плевен и болница „Лозенец“за навременната и компетентна реакция.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Ловеч: Възстановено е движението по път I-4 Ябланица – Севлиево в участъка с. Сопот – с. Микре

Ловеч: Възстановено е движението по път I-4 Ябланица – Севлиево в участъка с. Сопот – с. Микре

18 Ноември 2017 | 14:04 | Агенция "Фокус"
Ловеч. Възстановено е движението по път I-4 Ябланица – Севлиево в участъка с. Сопот – с. Микре. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Ловеч: Един човек е загинал, а 7 са ранени при катастрофата в района на село Сопот

Ловеч: Един човек е загинал, а 7 са ранени при катастрофата в района на село Сопот

18 Ноември 2017 | 11:43 | Агенция "Фокус"
Ловеч. Един човек е загинал, а 7 са ранени при катастрофата в района на село Сопот. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигналът за инцидента е получен в 10.20 часа. По първоначална информация два леки автомобила (със софийска и варненска регистрации) са се сблъскали челно на главен път София – Варна, в района на село Сопот, 500 метра след бензиностанция в посока Варна. От удара на място е починал возещият се на предната седалка пътник в колата със софийска регистрация. Жена, шофирала автомобила, е в критично състояние. Незабавно след сигнала за катастрофата на място са изпратени екипи на полицията и спешна помощ. Движението в района се извършва в едната лента. Работата на полицейските екипи на място продължава.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Ловеч: Временно движението  се осъществява двупосочно в една лента по път I-4 Ябланица – Севлиево, в участъка между село Сопот – село Микре, поради пътнотранспортно произшествие

Ловеч: Временно движението се осъществява двупосочно в една лента по път I-4 Ябланица – Севлиево, в участъка между село Сопот – село Микре, поради пътнотранспортно произшествие

18 Ноември 2017 | 11:04 | Агенция "Фокус"
Ловеч. Временно движението се осъществява двупосочно в една лента по път I-4 Ябланица – Севлиево, в участъка между село Сопот – село Микре, поради пътнотранспортно произшествие. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват указанията на Пътна полиция.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Владимир Путин по време на годишната си пресконференция. 14 декември 2017 г.
Владимир Путин по време на годишната си пресконференция. 14 декември 2017 г.

ВИДЕО
Наводненията в Гърция взеха жертви
Наводненията в Гърция взеха жертви
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2017 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.