НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 21:25

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Над 2,5 млн. лева са били санкциите за некачествено снегопочистване в София през зимен сезон 2016-2017 г. (ОБЗОР)

Над 2,5 млн. лева са били санкциите за некачествено снегопочистване в София през зимен сезон 2016-2017 г. (ОБЗОР)

18 Октомври 2017 | 21:51 | Агенция "Фокус"
София. Над 2,5 млн. лева са били санкциите за некачествено снегопочистване в София през зимен сезон 2016-2017 г. по данни на Столична община. От началото на седмицата са започнали проверки на готовността на фирмите зa тази година, като до момента е установена налична техника, която отговаря на всички договори и изисквания, както и достатъчно количество соли.
Кметът на София Йорданка Фандъкова обясни, че контролът ще бъде голям – всички камиони са снабдени с датчици и има изградена GPS система за наблюдението им в реално време. „Санкциите за неизпълнение на договорите също са изключително сериозни. При над 5% неизпълнение на дадена зона не се признава работата и не се заплаща нищо от вече почистеното. Освен това сутрин до 7.30 часа спирките трябва да бъдат почистени и ако една не е, санкциите са 2 хил. лв. Фирмите знаят това, така че се надявам да са си направили сметката и да успеем да се справим. Колегите от инспектората са на линия да контролират и да са безкомпромисни, ако някой не си върши работата“, каза Фандъкова.
По думите ѝ 237 снегорина вече са напълно готови за работа, като фирмите имат ангажимента да преценяват кога трябва да започнат работа, съгласувайки се със Столичния инспекторат. „Също така за всеки един район има предвиден и по един малък роторен снегорин за почистване на тротоарите“, каза още тя и обясни, че тази година заради Българското председателство на Съвета на ЕС снегопочистващата техника ще се отличава не само с българския флаг, но и с европейския.
Фандъкова обясни, че за предстоящия зимен сезон Столична община предвижда 20 млн. лв. за снегопочистване на София - 15 млн. лева за градската част и 5 млн. лева за общинските пътища.
Цветилена СИМЕОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Канада. Торонто. 24 април 2018 г.
Канада. Торонто. 24 април 2018 г.

ВИДЕО
Информационна агенция „Фокус“ бе отличена в категория „Медии-информационна агенция“
Информационна агенция „Фокус“ бе отличена в категория „Медии-информационна агенц...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.