НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 21:25

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

„Галъп интернешънъл“: 82% от българите подкрепят ограничаване на правомощията на частните съдебни изпълнители

„Галъп интернешънъл“: 82% от българите подкрепят ограничаване на правомощията на частните съдебни изпълнители

6 Ноември 2017 | 13:16 | Агенция "Фокус"
София. Болшинството от българите (82%) подкрепят ограничаване на правомощията на частните съдебни изпълнители. И тази тема активира автоматизми и е красноречива за това, че подобен тип мерки са винаги топло посрещнати. В това отношение действията но омбудсмана и на подкрепилите го парламентарни групи се възприемат очевидно добре.
Това са част от данните от редовния експресен сондаж на „Галъп интернешънъл“ по актуални теми. Този път той е посветен преди всичко на въпроси, свързани с потребителските права – заради скупчването на такъв тип проблеми в последните седмици: измамата Спас/Александър, промените по отношение на частните съдебни изпълнители, инициирани от омбудсмана, започването на плановете за покупки и туризъм в зимния сезон и коледните празници, проверките на хранителни продукти и много други.
Сондажът е част от стандартната изследователска програма на агенцията и е проведен от 1 до 3 ноември чрез телефонно интервю сред 805 пълнолетни българи по панелна методика, която осигурява представителност на данните. Ползвани са обичайните за сондаж закрити въпроси. Абсолютна максимална грешка ± 3.5 при 50% дялове.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Гражданите вече няма да могат да бъдат съдени без тяхното знание (ОБЗОР)

Гражданите вече няма да могат да бъдат съдени без тяхното знание (ОБЗОР)

18 Октомври 2017 | 21:05 | Агенция "Фокус"
София. Народните представители приеха окончателно промени в Гражданския процесуален кодекс. Те дебатираха и гласуваха поправките в рамките на две пленарни заседания. Законопроектът обединява предложения на ГЕРБ, БСП, „Обединени патриоти“ и „Воля“. След направените промени гражданите вече няма да могат да бъдат съдени без да знаят. Невъзможността ответник по дело да бъде намерен на посочения адрес ще се констатира най-малко с три посещения на адреса от връчителя. Ако ответникът не бъде намерен в продължение на месец ще се залепва уведомление на вратата или пощенската кутия на адреса. Съдът служебно ще проверява и местоработата на ответника и ще разпорежда връчването на призовка там.
Частните съдебни изпълнители вече ще отговарят за вреди, причинени от процесуално незаконосъобразно принудително изпълнение. Депутатите въведоха крайна санкция за частните съдебни изпълнители, които могат да бъдат завинаги лишени от правоспособност при поне три предходни наказания, едно от които е било лишаване от правоспособност. С промените депутатите намалиха таксите на частните съдебни изпълнители и дадоха възможност на длъжниците да оспорват оценките на недвижимите имоти, когато се изнасят на публична продан. Неподлежащият на принудително изпълнение доход вече ще бъде обвързан с минималната работна заплата, а не както досега в абсолютни числа. Беше приет и текст, според който запор на банкова сметка на длъжник се налага до размера на дълга по изпълнителното дело. Вече няма да се допуска обезпечение на иск върху вземания на лечебните заведения от НЗОК. Както досега не се допуска и обезпечение на иск за парично вземане срещу държавата, държавните учреждения, общините и лечебните заведения по Закона за лечебните заведения. В закона се запазва недопускането на обезпечение на иск за парично вземане чрез налагане на запор върху вземания, върху които не се допуска принудително изпълнение.
За предявените с една молба искове в защита на един интерес ще се събира една държавна такса върху защитавания интерес, независимо от броя на ответниците. Депутатите решиха за предявените с една молба искове в защита на различни интереси минималната такса да се събира от всички интереси. Не беше прието въвеждането на абсолютна 10-годишна давност върху задълженията на физическите лица.
Омбудсманът Мая Манолова заяви, че ако се окаже, че и след промяната в закона частните съдебни изпълнители заобикалят закона, ще внесе нови промени. Тя благодари на депутатите, че са застанали на страната на избирателите си, което не е било лесно заради натиска на частните съдебни изпълнители. Омбудсманът коментира, че промените в ГПК са били тест за това Народно събрание, което е първото, осмелило се ограничи свръхправомощията на частните съдебни изпълнители.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Омбудсманът Мая Манолова: ГПК не е „свещена крава” и може да бъде променян, ако частните съдебни изпълнители продължат да заобикалят закона

Омбудсманът Мая Манолова: ГПК не е „свещена крава” и може да бъде променян, ако частните съдебни изпълнители продължат да заобикалят закона

18 Октомври 2017 | 13:15 | Агенция "Фокус"
София. Ако се окаже, че въпреки промените, които направихме, все още частните съдебни изпълнители заобикалят закона, намират пролуки или някои от текстовете не работят добре, тъй като съм в непрекъсната връзка с гражданите, поех ангажимент, че след 6 месеца ще съм направила анализ на промените и ако има пробойни, ще внеса нови предложения. Това заяви пред журналисти в парламента омбудсманът Мая Манолова, обобщавайки промените в ГПК, които парламентът извърши на второ четене, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Гражданите трябва да бъдат спокойни, защото ГПК не е „свещена крава”. Той може да бъде променян”, коментира Манолова. Във връзка с предложението за въвеждане на частни фалит, Манолова обясни: „На предложението, което беше внесено и по начина, по който беше внесено, аз съм дала своята оценка. Това беше нещо като удар в празно пространство, защото се отнасяше само за необезпечените дългове, които да се погасяват по давност. Знаем, че банките реално нямат такива дългове. Дали чрез ипотека, дали чрез поръчителство, по някакъв начин обезпечават кредитите, които дават”. „Според мен, след като не се случи сега, в този парламент, е дошло времето и да се разгледа Законът за частния фалит, гражданската несъстоятелност. Аз съм привърженик на приемането на такъв закон, който ще балансира интересите на двете страни – кредитор и длъжник”, допълни Манолова и определи като безобразие хипотезата физическите лица да остават длъжници за цял живот.
Иван ЛАЗАРОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Омбудсманът Мая Манолова за промените в ГПК: Още една спечелена битка на гражданите срещу несправедливостите

Омбудсманът Мая Манолова за промените в ГПК: Още една спечелена битка на гражданите срещу несправедливостите

18 Октомври 2017 | 12:55 | Агенция "Фокус"
София. Още една спечелена битка на гражданите срещу несправедливостите. Това заяви пред журналисти в парламента омбудсманът Мая Манолова, обобщавайки промените в ГПК, които парламентът извърши на второ четене, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „5 от 6-те цели, които си бяхме поставили в началото на промените, са постигнати. 5 от 6 е един много добър резултат. Свръхправомощията и тормозът, който частните съдебни изпълнители оказваха върху гражданите, ще бъде прекратен. Останаха банките. За това казвам, че шестата цел остава на нашето внимание и на дневен ред”, заяви Манолов. Омбудсманът обобщи, че след направените днес промени гражданите вече няма да могат да бъдат съдени без да знаят. „Промените в призоваването гарантират това. Гражданите ще могат да платят по време на съдебния процес, защото сега много хора, които биха си платили дълг от 50, 100 или 200 лева, просто незнаейки за него в една хубава сутрин се оказват със запорирано имущество и плащат свръхразноски в изпълнителното производство”, аргументира се общественият защитник. По думите на Мая Манолова като трета важна промяна може да бъде отбелязана намаляването на таксите на частните съдебни изпълнители, които според нея са били несправедливи, особено за малките дългове. „Дава се възможност на длъжниците да оспорват оценките на недвижимите имоти, когато се изнасят на публична продан, за да се прекратят практиките да ти продадат на безценица жилището и ти да останеш вечен длъжник”, коментира още омбудсманът Мая Манолова. Тя благодари на работата на народните представители в пленарна зала, които са участвали в гласуването на тези предложения, на членовете на Комисията по правни въпроси, както и на нейния председател Данаил Кирилов.
Иван ЛАЗАРОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Народните представители ще гласуват окончателно промените в ГПК

Народните представители ще гласуват окончателно промените в ГПК

18 Октомври 2017 | 07:23 | Агенция "Фокус"
София. Народните представители ще гласуват на второ четене промени в Закона за специалните разузнавателни средства, които въвеждат мандат от 5 години за изпълняване на длъжността председател на Държавна агенция „Технически операции“. Това се посочва в проектопрограмата за работа на Народното събрание. Целта на промените е статутът на председателя на Държавна агенция „Технически операции“ да се уеднакви с този на службите за сигурност. Предвижда се председателят да може да бъде предназначен на същата длъжност само за срок от още 5 години.
Депутатите ще гласуват на първо четене промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс с цел намаляване на административната тежест върху гражданите и бизнеса. Предвижда се премахването на изискването за предоставяне на някои официални документи на хартиен носител.
Народните представители ще продължат с гласуването на окончателни промени в Гражданския процесуален кодекс.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Омбудсманът Мая Манолова: Не е честно банките да имат свръхправомощия и без всякаква проверка да могат да се снабдяват с изпълнителен лист срещу длъжника

Омбудсманът Мая Манолова: Не е честно банките да имат свръхправомощия и без всякаква проверка да могат да се снабдяват с изпълнителен лист срещу длъжника

17 Октомври 2017 | 17:48 | Агенция "Фокус"
София. Отстоявам вече 5 години, че не е честно банките да имат свръхправомощия и без всякаква проверка да могат да се снабдяват с изпълнителен лист срещу длъжника, особено в случаите, в които е допусната грешка. Това каза омбудсманът на Р България Мая Манолова от парламентарната трибуна във връзка с промените в Гражданския процесуален кодекс, предаде репортер на Агенция „Фокус“. "Предложенията, зад които стоя, не са достатъчно добри, защото финално, като се удари чертата, натоварват длъжника”, коментира тя. „Дали ще се мине през съдебен процес, в който ще има 4% такса за вещите лица, адвокати, юристконсулстки възнаграждения и инстанции, в крайна сметка ще бъде потърпевш длъжника“, посочи Мая Манолова. „Банките няма да могат своевременно да си съберат задълженията и сметката в крайна сметка ще я платят длъжниците. Затова в хода на дебатите направих предложение, което засега не срещна подкрепа - уреждането на една ад хок процедура, такава каквато е уредена по повод на обжалването на оценките на недвижимите имоти, които се изнасят на публична продан“, обясни омбудсманът. „От една страна там гражданинът се защитава, че няма за жълти стотинки да му продадат имота. От друга страна не се бави до безкрай изпълнителното производство“, уточни Мая Манолова. „Рано или късно ще се стигне до това предложение, защото ЕК наблюдава България по отношение на заповедното производство в контекста на защита на потребителите. Тоест дали съдът в заповедното производство може да направи преценка за наличието на неравноправни търговски клаузи, които се отнасят до банките и търговските дружества“, каза още омбудсманът.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Омбудсманът Мая Манолова: Приетите промени в ГПК ще дадат възможност гражданите да разберат, че са съдени и да плащат по-адекватни такси

Омбудсманът Мая Манолова: Приетите промени в ГПК ще дадат възможност гражданите да разберат, че са съдени и да плащат по-адекватни такси

17 Октомври 2017 | 17:29 | Агенция "Фокус"
София. Приетите текстове ще дадат малко повече самочувствие на тези, които са попаднали в изпълнителен процес, възможност да разберат, че са съдени и да платят по-адекватни такси от кожодерството, което до момента наблюдавахме в изпълнителния процес. Това каза омбудсманът на Р България Мая Манолова от парламентарната трибуна за промените в Гражданския процесуален кодекс, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Благодаря за ефективната работа и за приемането на изключително важни текстове, които са в подкрепа на българските граждани“, се обърна тя към депутатите. „Ангажиментът, който поех аз и поехте вие, че ще бъдат ограничени свръхправомощията на частните съдебни изпълнители ще бъде изпълнен. Ще се въдвори повече справедливост в тази част от изпълнителния процес“, заяви Мая Манолова. „Българските граждани наистина ще разберат, че имат омбудсман, който ги защитава и народни представители, които ги защитават“, коментира тя. „За съжаление, не може да се каже същото по отношение на банките. Стъпките, които се правят в ограничаване на банковите свръхправмощия, са много по-скромни, но трябва да отбележа, че има такива“, посочи омбудсманът. „Например банките вече няма да могат да товарят длъжника с допълнителни такси, каквито са таксите за опис, за постановление за възлагане и пропорционална такса върху целия дълг. Ще носят и отговорност в случаите, в които са поискали несъразмерност върху имуществото на длъжника“, уточни тя. „Трябва да призная, че аргументите, които се изтъкват от парламентарната трибуна от Данаил Кирилов са основателни. Стоя с лицето си, когато казвам неща, които ще се харесат и тогава, когато казвам неща, които няма да се харесат, както на депутатите, така и на част от публиката, която наблюдава дебата“, каза още Мая Манолова.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Няма да се допуска обезпечение на иск върху вземания на лечебни заведения от НЗОК

Няма да се допуска обезпечение на иск върху вземания на лечебни заведения от НЗОК

17 Октомври 2017 | 16:13 | Агенция "Фокус"
София. Народните представители приеха на второ четене промени в Гражданския процесуален кодекс, според които не се допуска обезпечение на иск върху вземания на лечебните заведения от НЗОК не се допуска, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Както досега не се допуска и обезпечение на иск за парично вземане срещу държавата, държавните учреждения, общините и лечебните заведения по чл. 5, ал. 1 от Закона за лечебните заведения. В закона се запазва недопускането на обезпечение на иск за парично вземане чрез налагане на запор върху вземания, върху които не се допуска принудително изпълнение.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

На касационно обжалване пред ВКС ще подлежат въззивните решения по въпросите, противоречащи с актове на КС или на Съда на ЕС

На касационно обжалване пред ВКС ще подлежат въззивните решения по въпросите, противоречащи с актове на КС или на Съда на ЕС

17 Октомври 2017 | 15:44 | Агенция "Фокус"
София. На касационно обжалване пред Върховния касационен съд (ВКС) ще подлежат въззивните решения по въпросите, противоречащи на актове на Конституционния съд (КС) или съда на Европейския съюз (ЕС). Това се въведе след като Народното събрание прие текстове от Гражданския процесуален кодекс (ГПК) на второ четене, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Съгласно приетия текст на обжалване ще подлежат въззивните решения, в които съдът се е произнесъл по материалноправен или процесуалноправен въпрос, който е решен с противоречие със задължителната практика на Върховния касационен съд и Върховния съд в тълкувателни решения и постановления, както и в противоречие с практиката на Върховния касационен съд. В рамките на дебата председателят на Правна комисия и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов посочи, че този текст ще подобри правната защита и ще върне доверието в правосъдието. Заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков заяви, че БСП няма да подкрепи този текст, защото законодателят ще подходи прибързано към този въпрос.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

За искове в защита на един интерес ще се събира една държавна такса, независимо от броя на ответниците

За искове в защита на един интерес ще се събира една държавна такса, независимо от броя на ответниците

17 Октомври 2017 | 14:53 | Агенция "Фокус"
София. Народните представители приеха на второ четене промени в Гражданския процесуален кодекс, според които за предявените с една молба искове в защита на един интерес се събира една държавна такса върху защитавания интерес, независимо от броя на ответниците, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Депутатите решиха за предявените с една молба искове в защита на различни интереси минималната такса да се събира от всички интереси.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Омбудсманът Мая Манолова: Дълговете ще се събират, но справедливо – ако дължиш 20 лв. няма да плащаш 520 лв.

Омбудсманът Мая Манолова: Дълговете ще се събират, но справедливо – ако дължиш 20 лв. няма да плащаш 520 лв.

17 Октомври 2017 | 14:52 | Агенция "Фокус"
София. Дълговете ще се събират, но справедливо – ако дължиш 20 лв. няма да плащаш 520 лв. Това каза пред журналисти в Народното събрание омбудсманът на Република България Мая Манолова във връзка с промените в ГПК, предаде репортер на Агенция „Фокус“. По отношение на таксите, Мая Манолова коментира, че би следвало те да се определят в методика и наредба на Министерство на правосъдието. „Тъй като това е една процедура, която след това и се оспорва, дотук нямаме правосъден министър, който да се е захванал и да е финализирал успешно промяната в таксата на частните съдебни изпълнители. Включително във времето се допускат и някои грешки, които са в полза на частните съдебни изпълнители“, каза Манолова. Омбудсманът обясни, че има случаи, в които частните съдебни изпълнители събират пропорционални такси. Тя даде пример с продажбата на недвижим имот. „Частните съдебни изпълнители събират високи пропорционални такси за опис на имота, след това за въвод във владение, след това за постановлението за продажба и най-накрая върху събраната сума от целия дълг. Сега това ще бъде променено“, каза Манолова. Тя посочи, че друга нейна огромна тревога са малките дългове. „Примерно по 20 лв., които масово си събират напоследък общини, монополни дружества и разни други субекти, накрая ти дължиш 520 лв., заради натрупването на такси, което не е честно. Сега първо гражданинът ще разбере, че дължи 20 лв. и ще може да ходи да си я плати преди да стигне до частен съдебен изпълнител, второ ще се сложи таван колко може да расте сметката за тези 20 лв.“, поясни Мая Манолова. Тя допълни, че не е имала за цел малките дългове да не бъдат събирани. По думите й те ще се събират, но по справедлив начин.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Омбудсманът Мая Манолова: Предложението за 10-годишна абсолютна давност в ГПК не е подкрепено от Правна комисия и няма да се стигне до него

Омбудсманът Мая Манолова: Предложението за 10-годишна абсолютна давност в ГПК не е подкрепено от Правна комисия и няма да се стигне до него

17 Октомври 2017 | 14:47 | Агенция "Фокус"
София. Предложението за 10-годишна абсолютна давност в ГПК не е подкрепено от Правна комисия и няма да се стигне до него. Това каза пред журналисти в Народното събрание омбудсманът на Република България Мая Манолова във връзка с промените в ГПК, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Това не е мое предложение. То не е подкрепено от Правна комисия и няма да се стигне до него“, уточни Манолова. Тя заяви, че по-доброто и по-честното решение и към длъжниците и към кредиторите е да бъде приет специален Закон за частния фалит, за гражданската несъстоятелност. Според нея така ще се отчетат и интересите и на двете страни.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Омбудсманът Мая Манолова: По четири от въпросите на ГПК има удовлетворителни решения, единствено този с извънредните правомощия на банките не намери решение

Омбудсманът Мая Манолова: По четири от въпросите на ГПК има удовлетворителни решения, единствено този с извънредните правомощия на банките не намери решение

17 Октомври 2017 | 14:45 | Агенция "Фокус"
София. По четири от въпросите на ГПК има удовлетворителни решения, единствено този с извънредните правомощия на банките не намери решение. Това каза пред журналисти в Народното събрание омбудсманът на Република България Мая Манолова във връзка с промените в ГПК, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Шест цели съм поставила от името на гражданите с приемането на промените в ГПК. Първата е граждани да не бъдат съдени вече без да знаят - да не научаваш от призовката в пощенската кутия, че вече си осъден. Да има съразмерност между изпълнителната принуда и размера на дълга - да не се случва повече за 100 лв. да ти блокират всички банкови сметки, трудовите възнаграждение, жилището, включително земеделските земи. Да можеш да оспорваш оценката на недвижимия имот, който се изнася за публична продан, защото сега имоти се продават за жълти стотинки буквално, да можеш да платиш в рамките на съдебния процес, така че изобщо да не стигаш до частен съдебен изпълнител, да се редуцират таксите на частните съдебни изпълнители, така че за 100 лв. да не плащаш 1100 лв.“, обясни Манолова. Тя поясни, че друга цел е гражданинът да може да оспори, когато смята, че кредитът не е предсрочно изискуем, че размерът на дълга не е правилно определен или не са така лихвите.
По думите й тези шест теми са най-важните в жалбите на българските граждани. „Ако бъдат направени промени, това ще даде глътка въздух на редовите българи. Не става дума само за хора, които са в невъзможност да си плащат задълженията. Не става дума само за такива, които не могат да си обслужват кредите. Става дума за нормални хора, които биха си платили едно задължение, стига да бъдат своевременно информирани и разбира се, да не бъдат товарени с безбожно високи такси за малки дългове“, заяви Манолова.
Манолова уточни, че е намерено удовлетворение в Правна комисия по четири въпроса. „Става дума за това да не могат да бъдат съдени граждани без да знаят. Направили сме промени в призоваването. Дадена е възможност много ясно гражданинът да плати в рамките на съдебния процес и да не стига до частен съдебен изпълнител. Има методика за оспорване на оценката на недвижим имот. Има ясни текстове, които да осигурят съразмерност между действията на съдебния изпълнител и размерът на дълга“ ,каза Манолова. По думите й по въпроса за таксите на частните съдебни изпълнители решението не е било удовлетворително, но вчера е имало допълнително разискване и ще бъдат внесени допълнителни текстове за още по-голямо намаление на таксите - най-вече по отношение на най-малките дългове. „Единственият въпрос, който засега като че ли не намери удовлетворително решение е този с извънредните правомощия на банките“, заяви омбудсманът. Според нея, ако това не се случи в това изменение на ГПК, ще се случи в следващо.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

С най-малко 3 посещения на адрес ще се констатира невъзможност ответникът по дело да бъде намерен, съдът служебно ще проверява и местоработата му

С най-малко 3 посещения на адрес ще се констатира невъзможност ответникът по дело да бъде намерен, съдът служебно ще проверява и местоработата му

17 Октомври 2017 | 14:33 | Агенция "Фокус"
София. Народните представители приеха на второ четене промени в Гражданския процесуален кодекс, според които невъзможността ответник по дело да бъде намерен на посочения адрес се констатира най - малко с три посещения на адреса от връчителя, с интервал от поне една седмица между всяко от тях, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Това правило не се прилага, когато връчителят е събрал данни, че ответникът не живее на адреса, след справка от управителя на етажната собственост или от кмета на съответното населено място. Депутатите решиха, когато в продължение на 1 месец ответникът не може да бъде намерен на посочения по делото адрес и не се намери лице, което е съгласно да получи съобщението, връчителят да залепва уведомление на вратата или на пощенската кутия. Според промените съдът служебно ще проверява и местоработата на ответника и ще разпорежда връчване по местоработата, съответно местослуженето или мястото за осъществяване на стопанска дейност.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Парламентът ще разгледа на извънредно заседание промени в ГПК на второ четене, ограничаващи правомощията на частните съдебни изпълнители

Парламентът ще разгледа на извънредно заседание промени в ГПК на второ четене, ограничаващи правомощията на частните съдебни изпълнители

17 Октомври 2017 | 07:22 | Агенция "Фокус"
София. Парламентът ще разгледа на извънредно заседание промени в Гражданския процесуален кодекс на второ четене. Това предвижда проектопрограмата за работа на Народното събрание. На вниманието на депутатите се поставя общ проект изготвен от Комисията по правни въпроси, въз основа на приетите на първо гласуване законопроекти, внесени от ГЕРБ, БСП, „Обединени патриоти“ и „Воля“. Основният акцент на промените е по-голяма защита на длъжниците и ограничаване на правомощията на частните съдебни изпълнители. Други промени предоставят възможност на длъжника доброволно да се издължи, като се намали размерът на първоначалната доброволна вноска от 30 на 20 процента от задължението. Част от предложенията касаят и промяна в начина на връчване на уведомления и съдебни книжа, в изпълнителното производство и в касационното обжалване. Предвидено е извънредното заседанието да започне в 14.00 часа, като промените в Гражданския процесуален кодекс са единствена точка в дневния ред.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Канада. Торонто. 24 април 2018 г.
Канада. Торонто. 24 април 2018 г.

ВИДЕО
Информационна агенция „Фокус“ бе отличена в категория „Медии-информационна агенция“
Информационна агенция „Фокус“ бе отличена в категория „Медии-информационна агенц...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.